Frumusete

Ce trebuie sa contina o crema anti-rid eficienta

Publicat: 17 sept. 2020
riduri femeie
Aceste tratamente sunt folosite pur și simplu pentru a preveni și reduce apariția ridurilor. Ceea ce nu e rău!

Nu toate părțile corpului îmbătrânesc la fel. Fața, în special în jurul ochilor și buzelor, rămâne cea mai sensibilă zonă a corpului, deoarece este cea mai expusă. Pentru a lupta împotriva efectelor timpului, laboratoarele concurează pentru inovație în căutarea unor ingrediente active din ce în ce mai sofisticate. Dar, în orice caz, nu trebuie să vă așteptați la niciun efect miraculos de la aceste produse. Aceste tratamente sunt folosite pur și simplu pentru a preveni și reduce apariția ridurilor. Ceea ce nu e rău! Iata ce trebuie sa contina o crema anti-rid eficienta!

Ce trebuie sa contina o crema anti-rid eficienta

Datorită cunoașterii mai bune a epidermei și a apariției de noi ingrediente active, cremele anti-îmbătrânire sunt din ce în ce mai eficiente. Dar fiecare are propria sa funcție și nu este potrivit pentru toate tipurile de piele. Ce găsim în aceste produse?

Antioxidanți

Aceste substanțe anti-îmbătrânire iau forma vitaminelor A, C, E, oligoelemente (zinc, seleciu, siliciu), plante (ceai verde, semințe de struguri) și alge. Ajută la combaterea radicalilor liberi, îmbunătățesc ameliorarea pielii și repară daunele cauzate de poluare. Cremele pe bază de antioxidanți sunt recomandate pentru pielea subțire, cu densitate redusă.

Vitamina A

Utilizată frecvent pentru combaterea acneei, acest puternic ingredient activ este înlocuit în cremele antirid cu retinol, un derivat mai puțin iritant. Stimulează reînnoirea celulelor, netezind liniile fine superficiale și mărește grosimea pielii. Utilizarea lor este recomandată de la 35 de ani pentru pielea ridată precoce sau de la 20 de ani, pentru prevenire.

AHA (alfa hidroxi acizi)

AHA (alfa hidroxi acizi) se numara printre ingredientele pe care trebuie sa le contina o crema anti-rid eficienta. Acești acizi se găsesc în citrice, struguri și trestie de zahăr. Beneficiază de o putere exfoliantă care elimină celulele moarte ale pielii, hidratează și netezesc caracteristicile pentru a revigora strălucirea tenului. De preferat în caz de piele groasă (in urma consumului de tutun) sau deteriorată de soare. De asemenea, evitați în cazul pielii prea reactive la soare.

Toxina botulinică

Pe lângă aceste molecule tradiționale, au apărut recent formule noi, inspirate din tehnicile de medicină estetică folosite de dermatologi. Prin urmare, găsim creme care vizează stimularea producției de colagen și elastină, altele pentru promovarea regenerării țesuturilor în stil laser și tratamente asemănătoare botoxului inspirate de toxina botulinică pentru a reduce contracția caracteristicilor.

Dacă toate aceste produse cosmetice anti-îmbătrânire sunt aliați in reducerea eficientă a labei de gasca și a altor linii fine, acestea sunt cu adevărat eficiente numai dacă sunt însoțite de măsuri de igienă preventivă.

De asemenea, aveți grijă întotdeauna să vă demachiați pielea, dimineața și seara, adăugând o cremă anti-îmbătrânire adaptată, pentru a o ventila și hidrata. Protejati-va de soare! Evitați orele intense de soare și aplicați în mod regulat protecție solară cu un indice SPF de cel puțin 15. În ceea ce privește dieta, asigurați-vă că limitați alimentele grase și dulci consumând zilnic legume, fructe și ulei de măsline, care sunt bogate în proprietăți antioxidante. Renuntați la țigari și încercați să faceți exerciții fizice în mod regulat, ceea ce favorizează circulația sângelui și, prin urmare, tonusul pielii.

Adauga un comentariu