Mama si copilul

Ce trebuie sa faca parintii pentru a asigura succesul copiilor lor

Publicat: 14 sept. 2016
7
Exista o intrebare care framanta majoritatea parintilor: „Voi fi capabil sa imi cresc copilul astfel incat sa fie respectuos, fericit, destept si onest?”. Mamele si tatii au dat nastere unei fiinte umane si vor sa se asigure ca sunt pe drumul cel bun in ceea ce priveste dezvoltarea ei.
Profesorul Julian Stanley, de la Universitatea John Hopkins a realizat o cercetare uriasa in care a studiat copiii foarte inteligenti si le-a urmarit parcursul profesional si prograsul intelectual pe o perioada de 45 de ani, in incercarea de a arata care este mediul cel mai bun pentru obtinerea unor performante notabile. 
Aceasta a fondat si un centru pentru tinerii talentati si dotati intelectual, centru la care au fost si Lady Gaga sau Mark Zuckerberg. 
Una dintre cursantele de la centrul lui Stanley, Camilla Benbow, actual decan al Universitatii Vanderbilt, a dezvaluit cativa pasi simpli pe care parintii trebuie sa ii urmeze in ceea ce priveste maximizarea cresterii intelectuale a copiilor lor.
1. Parintii trebuie sa-i lase pe copiii lor sa experimenteze lucruri cat mai diverse. 
2. Parintii trebuie sa le arate copiilor sustinere atat din punct de vedere emotional, cat si din punct de vedere intelectual. 
3. Ei trebuie sa se asigure ca micutii au o relatie puternica, ce evolueaza pozitiv, cu profesorii lor. 
4. Atunci cand parintii observa ca fiul sau fiica sunt interesati de un anumit subiect sau au un hobby, ar trebui sa ii incurajeze pe acestia sa isi dezvolte abilitatile respective. 
5. Copiii trebuie laudati pentru efortul depus, chiar daca dau gres, mai degraba decat pentru reusitele lor. 
6. Parintii trebuie sa isi incurajeze copiii sa puna intrebari si sa isi asume riscuri. 
7. Copiilor nu trebuie sa li se puna etichete cum ar fi „foarte inteligent” sau „inzestrat/dotat”. Acestea pot deveni adevarate poveri pentru cei mici. 
8. Abilitatile copiilor trebuie testate de parinti, astfel incat acestia sa isi dea seama daca micutii sunt pe drumul cel bun. 
sursa: gandul.info
Adauga un comentariu