Magazin

Ce trebuie sa facem zilnic pentru a ne mentine creierul sanatos

Publicat: 10 oct. 2018

Cercetatorii sustin ca odata ce corpul imbatraneste, creierul intra si el intr-un proces de degradare. Vestea buna este ca declinului cognitiv poate fi incetinit si nu este vorba de un tratament medical! Jessica Langbaum, specialist american in prevenirea bolii Alzheimer, vorbeste despre pasii pe care fiecare dintre noi ii poate face pentru a-si proteja functiile cognitive.

Jessica Langbaum este doctorand in epidemiologie psihiatrica, care a studiat ani de zile functia creierului si intretinerea memoriei. Aceasta sustine ca puzzle-urile si alte joculete despre care s-a scris ca ar ajuta memoria, nu functioneaza in stoparea aparitiei bolii Alzheimer: „Doar jucand Sudoku nu vei impiedica dezvoltarea bolii Alzheimer. Este doar o instruire mai complexa a creierului, folosita in diverse studii de cercetare, care poate intarzia declansarea insuficientei cognitive“, spune specialistul. Jocurile pentru creier nu vor face rau, dar ele nu pot impiedica debutul unei boli ca Alzheimer, mai sustine Langbaum.

Vezi si: Cum poti salva viata cuiva in caz de accident vascular cerebral! Chinezii au dezvaluit trucul

Conexiunea cu oamenii ne mentine creierul sanatos

Ceea ce poate fi de folos este interactiunea sociala, spun cercetatorii dupa realizarea mai multor studii. Oamenii care au multi prieteni si interactioneaza cu cat mai multe persoane au un risc mai mic de dementa:  „Conexiunea cu oamenii ne ajuta creierul“, spune Langbaum.loading...

Adauga un comentariu