Boli si tratamente

Ce trebuie sa faceti atunci cand nivelul de zahar din sange este prea scazut

Publicat: 20 feb. 2019

Stiti ce sa faceti daca zaharul din sange devine periculos de scazut? Hipoglicemia este un risc pentru toti oamenii care folosesc insulina si alte medicamente pentru diabet. Daca luati medicamente pentru insulina sau diabet, este posibil sa aveti riscul de a dezvolta hipoglicemie sau scaderea nivelului de zahar din sange. Fara o interventie rapida, hipoglicemia poate duce la complicatii grave, deci este important sa stiti ce sa faceti daca vi se intampla dumneavoastra sau cuiva apropiat.

In cazuri foarte severe, hipoglicemia poate duce la convulsii sau la pierderea cunostintei. Este posibil sa existe hipoglicemie, dar sa nu existe simptome, potrivit Institutului National de Diabet. Pe de alta parte, simptomele pot aparea foarte rapid. Desi simptomele variaza de la o persoana la alta, daca dezvoltati un nivel scazut al glicemiei, puteti sa:     

Va simtiti agitat sau nervos     
Fiti foarte infometat     
Aveti o migrena     
Aveti probleme de concentrare     
Aveti palpitatii cardiace     
Fiti iritabil sau impulsiv    
Aveti vederea incetosata sau sa vedeti dublu
Planul dumneavoastra de actiune privind hipoglicemia

Daca aveti simptome de hipoglicemie, este important sa luati masuri. incepeti cu acesti pasi: Testati-va zaharul din sange. Daca observati oricare dintre aceste simptome si credeti ca zaharul din sange poate fi prea scazut, primul pas pe care trebuie sa-l faceti este sa va testati glicemia cu ajutorul glucometrului. Orice cantitate mai mica de 70 miligrame pe decilitru (mg / dl) este considerata scaderea zaharului din sange. Cu toate acestea, nivelurile tinta sunt adesea individualizate, deci discutati cu medicul dumneavoastra despre valoarea optima. Manancati sau beti carbohidrati cu actiune rapida. Daca aveti zahar scazut in sange, trebuie sa luati masuri imediat. Cel mai indicat este sa consumati aproximativ 15 grame de carbohidrati.

Unele optiuni includ:     

½ ceasca de suc de portocale     
1 lingurita de zahar dizolvata in apa    
1 lingurita de miere sau sirop de artar     
1 lingurita de glazura de tort     
2 lingurite de stafide     
½ ceasca de mere

Asteptati, apoi retestati. Urmatorul pas este sa asteptati 15 minute, apoi sa va testati din nou zaharul din sange. Daca glicemia a ajuns la 100 mg / dl sau mai mult, sunteti bine. Daca aveti o glicemie inca scazuta, mancati inca 15 grame de carbohidrati, asteptati inca 15 minute si retestati. Trebuie sa repetati acesti pasi pana cand glicemia este corectata. G.J.loading...

Adauga un comentariu