Magazin

Ce trebuie sa faci cu ramurile de salcie sfintite de Florii

Publicat: 01 apr. 2018

De Florii, crestinii duc ramuri de salcie la biserica pentru a fi sfintite. Putina lume stie ce trebuie sa faca apoi cu aceste ramuri. Exista mai multe traditii care, daca sunt respectate, aduc prosperitate in vietile enoriasilor.

Ce trebuie sa faci cu ramurile de salcie sfintite la biserica

1. Din batrani se spune ca ramurile de salcie sfintite alunga spiritele rele, iar crestinii trebuie sa le foloseasca inca de la prima sfintire a acestora. Femeile de la tara spun ca daca tinem ramurile de salcie la brau vom fi feriti de boli.

2. Persoanele care nu au tinut postul asa cum trebuie este bine sa puna ramurile de salcie la o icoana si la streasina casei. Tot dupa sfintirea ramurilor de salcie se spune o rugaciune pentru iertarea pacatelor.

Citeste si Ce sa nu faci de Florii – Obiceiul bizar cu naframa femeilor moarte

„Doamne, Dumnezeul nostru, Care sezi pe heruvimi; Cel ce ai aratat puterea Ta si ai trimis pe Unul‑Nascut Fiul Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, ca sa mantuiasca lumea prin Crucea, prin ingroparea si prin Invierea Sa; Caruia, venind in Ierusalim spre patima cea de bunavoie, poporul care sedea intru intuneric si in umbra mortii, luand semnele biruintei, ramuri de copaci si stalpari de finic, I‑a prevestit invierea, Insuti, Stapane, pazeste‑ne si pe noi, care urmand acelora purtam in maini ramuri de copaci in aceasta zi de inainte‑praznuire.

Si precum pe acele popoare si pe acei prunci care ti‑au strigat tie: osana, apara‑ne si pe noi, ca prin laude si cantari duhovnicesti sa ne invrednicim de datatoarea de viata invierea cea de a treia zi, in Hristos Iisus Domnul nostru, cu Care impreuna esti binecuvantat, cu Preasfantul si bunul si de‑viata‑facatorul Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin”, este rugaciunea pe care credinciosii trebuie sa o spuna de Florii.loading...

Adauga un comentariu