Magazin

Ce trebuie sa faci de pe 2 ianuarie pana de Boboteaza ca sa iti mearga bine tot anul!

Publicat: 01 ian. 2018

Prima saptamana din luna ianuarie este cea care incheie sirul sarbatorilor de iarna. Ea incepe cu Sfantul Vasile si se termina cu Boboteaza si Sfantul Ion.

Incepand cu 2 Ianuarie pana pe 5 Ianuarie este perioada umblatului cu crucea. Parintele, insotit de cantorul care poarta o galetusa cu apa sfintita si busuioc, umbla pe la locuinte cu Iordanul.

O superstitie veche spune ca dupa ce pleaca preotul, copiii vor inconjura gospodaria cu o lumanare aprinsa pentru ca familia sa fie ocrotita de necazuri in acest an. Superstitia mai spune si ca aceasta lumanare trebuie sa fie pastrata in casa, pentru a fi reaprinsa in caz de pericole mari.

De asemenea, in Ajunul Bobotezei (5 ianuarie) se spune ca se deschid cerurile. In unele zone, copiii pleaca la colindat cu Chiraleisa, purtand clopotei si talangi, alaturi de vasc, brad si busuioc la caciuli.

Ei le canta gospodarilor hiraleisa/Spic de grau/Pana-n brau/Oi lanoase/Vaci laptoase/Secara/Cat scara/Spicul/Cat voinicul”.

Superstitia spune ca e bine sa arunci boabe de porumb inaintea preotului cand vine cu Iordanul ca sa-ti oua gainile, iar cand pleaca sa maturi dupa el ca sa nu ai purici peste vara.

O alta traditie spune sa nu arunci gunoiul de Boboteaza, ca sa nu iti arunci norocul.

De altfel, sunt mai multe superstitii de Boboteaza.

In aceasta zi, exista superstitia ca daca fetele se duc la rau inainte de ivirea zorilor, se baga in apa si pun apa in cap de noua ori, descantand: „Apa curgatoare/Fa-ma iubitoare/Tinerii sa ma iubeasca/Batranii sa ma cinsteasca”, vor avea noroc la petitori.

Se mai crede ca cei ce vor vedea un cal alb in aceasta zi, vor fi plini de noroc tot anul. Daca o fata nemaritata vede un cal alb de Boboteaza, sigur se va casatori in acel an.

Te-ar putea interesa si: Carmen Harra anunta: „Suferim consecintele!”. Previziuni sumbre pentru 2018

Clarvazatoarea Carmen Harra a vorbi despre evenimentele socante din ultimul an si a facut previziuni despre 2018. Ea sustine ca anul acesta se va incheia intr-o nota pozitiva, dar ca urmatorul va fi destul de dificil.

Carmen Harra, despre care multa lume crede ca a prezis trecerea in nefiinta a Stelei Popescu, a Cristinei Stamate si a Regelui Mihai, cred ca vom fi loviti de greutati in anul care va urma.

Carmen Harra crede ca ne asteapta un an greu si ca trebuie sa fim foarte atenti la ce se intampla in jurul nostru.

Celebra clarvazatoare anunta ca 2018 va fi dificil

Clarvazatoarea sustine, insa, ca sfarsitul anului va fi unul pozitiv, fara moartea altor personalitati din Romania.

„Anul 2018 este un an foarte dificil pentru noi, pentru umanitate. In 2018 suferim consecintele actiunilor din 2017. Este un an in care trebuie sa fim foarte atenti la tot ce se intampla”, a explicat Carmen Harra.

Clarvazatoarea sustine ca acest lucru se intampla pentru ca nu am facut alegerile bune in anul 2017.loading...

Adauga un comentariu