Magazin

Ce trebuie sa faci de Sf. Constantin si Elena ca sa iti mearga bine tot anul

Publicat: 21 mai 2019
1

Sfintii Constantin si Elena. In data de 21 mai, crestinii praznuiesc pe Sfintii Imparati Constantin si Elena, o sarbatoare marcata cu cruce rosie in calendarul crestin ortodox. Ce traditii si obiceiuri trebuie sa respecti in aceasta zi de sarbatoare daca vrei sa iti mearga bine tot anul? Mersul la biserica are astazi o semnificatie aparte, iar crestinii trebuie neaparat sa aiba prin casa o icoana cu Sfintii Constantin si Elena. Se spune ca slujba speciala din 21 mai are puterea de a-i ajuta pe cei aflati la necaz. Azi nu se tine inima neagra, pizma sau ciuda pe nimeni, caci este o zi de mare insemnatate pentru poporul crestin. Astazi este ziua in care se spune ca e foarte bine sa ai bujori in casa. De asemenea, femeile au grija sa dea cu tamaie sau cu aghiasma prin casa, ca sa alunge spiritele rele, ghinionul si paguba. Numara banii si nu da nimic pe datorie, caci se spune ca astfel averea ramane in casa si nu vei atrage pierderile financiare.

Aceasta este ziua in care agricultorii nu lucreaza, caci se spune ca cei care indraznesc sa faca acest lucru atrag paguba asupra lor.

TRADITII SI OBICEIURI DE SFINTII CONSTANTIN SI ELENA
Traditia de-a nu munci in ziua de 21 mai, cand se praznuiesc Sfintii Constantin si Elena, s-a extins si multi dintre romani aleg sa faca din aceasta zi una de odihna si de sarbatoare. Se spune ca cine incalca regula va suferi de pe urma grindinei. In popor se crede ca tot ce se seamana dupa 21 mai se va usca. Astazi este totodata si ultima zi de primavara, caci roadele verii deja incep sa isi faca simtita prezenta. Tot astazi este si ziua in care credinciosii rostesc rugaciunea catre Sfintii Imparati Constantin si Elena, pentru a primi ajutor imediat!

Adauga un comentariu