Magazin

Ce trebuie sa faci in duminica Floriilor daca vrei sa ai spor in casa

Publicat: 17 apr. 2019

Duminica Floriilor este o sarbatoare crestina, comemorata intotdeauna in ultima duminica dinaintea Pastelui. Sarbatoarea comemoreaza intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim in zilele dinaintea patimilor. Floriile sunt denumite, de asemenea, Duminica Patimilor sau Duminica Floriilor a Patimilor Domnului.

Florii 2019. Ce NU ai voie sa faci de Intrarea Domnului in Ierusalim

In unele sate, de Florii, oamenii agata pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii vitei-de-vie, pe stupi si la ferestre ramuri de salcie sfintite. Astfel, toti membrii familiei se vor bucura de prosperitate si vor fi sanatosi. In gradini, se ingroapa mugurii salciei sfintite sub prima brazda. Astfel, cei care vor face asta vor cunoaste belsugul.

Pentru a avea spor in casa, dupa ce vin de la slujba de Florii, credinciosii pun la usi si la icoane crengute de salcie pentru a atrage binele. Crengutele de salcie se tin in casa un an. In anumite sate din Banat si din Transilvania, fetele mari pun o camasa curata si o oglinda sub crengile unui par altoit, pe care, dupa rasaritul soarelui, le iau din acel loc. Obiceiul ajuta in dragoste si sanatate. Ca sa ai noroc, fierbe o legatura de busuioc in apa, in noaptea de dinaintea Floriilor si spala-ti parul cu acest lichid. Daca inca nu ti-ai gasit alesul, arunca restul de apa sub un par. Astfel, potrivit obiceiului, vei avea o sansa sa-l intalnesti.



loading...

Adauga un comentariu