Terapii alternative

Ce trebuie sa faci inainte de vaccinare ca sa cresti cu pana la 40% eficienta serului

Publicat: 21 apr. 2021
xercițiile fizice practicate cu regularitate ar putea crește eficacitatea vaccinurilor anti-COVID cu până la 40%
xercițiile fizice practicate cu regularitate ar putea crește eficacitatea vaccinurilor anti-COVID cu până la 40%.

Exercițiile fizice practicate cu regularitate ar putea crește eficacitatea vaccinurilor anti-COVID cu până la 40%, arată un studiu citat de Herald Scotland.

Cel mai amplu studiu realizat până acum pe această temă a constatat că activitatea fizică reduce riscul de deces din cauza bolilor infecțioase, cum ar fi Covid-19, cu 37% și reduce șansele de infectare cu 31%.

Oamenii de știință spun că un program de activitate fizică de 12 săptămâni înainte de vaccinare ar putea duce la o imunizare mai eficientă cu 20-40%.

Cercetătorii de la Universitatea Glasgow Caledonian au analizat 16.698 de studii epidemiologice la nivel mondial publicate în perioada ianuarie 1980 – aprilie 2020, care au implicat persoane cu vârsta de peste 18 ani. Nu au existat date specifice pentru Covid-19, astfel că echipa a studiat boli infecțioase similare.

Studiul a constatat că 30 de minute de activități fizice, practicate cinci zile pe săptămână – sau 150 de minute pe săptămână -,cum ar fi mersul pe jos, alergatul, ciclismul și exercițiile de forță pot avea un impact uriaș asupra imunității la bolile infecțioase, cum ar fi Covid 19.

„Această cercetare este extrem de semnificativă și ar putea ajuta la reducerea numărului de persoane care contractează COVID-19 și mor din cauza bolii. Este prima cercetare care demonstrează că activitatea fizică regulată te protejează de bolile infecțioase”, a declarat autorul principal al studiului,profesorul Sebastien Chastin.

„De asemenea, am descoperit că un program de exerciții fizice poate crește eficacitatea vaccinurilor”, a adăugat el.

Cercetătorii au transmis rezultatele studiului Executivului scoțian, dar și altor guverne din întreaga lume.
Adauga un comentariu