Religie

Ce trebuie sa faci pentru a te impartasi in noaptea de Inviere

Publicat: 02 apr. 2018

Daca vrei sa te impartasesti in noaptea de Inviere, este ideal sa stii dinainte ce ai de facut. Exista, oare, reguli pe care trebuie sa le respecti inainte de a te impartasi? Inainte de a primi impartasania, trebuie sa te spovedesti. De asemenea, ai nevoie de binecuvantarea duhovnicului pentru a te impartasi. Este indicat sa faci si canonul dinainte de impartasanie.

Si, incearca sa nu mai mananci si sa nu mai bei nimic samata dupa orele 16.00 – 17.00. Este indicat sa intrebi duhovnicul de la ce ora nu mai poti manca si nu mai poti bea nimic. Asta deoarece orele pot fi un pic diferite in functie de duhovnic.

Cei care vor sa se impartaseasca nu trebuie sa tina post negru. Insa, daca au posibilitatea sa faca lucrul acesta, atunci o pot face. Este indicat sa discute cu duhovnicul inainte, pentru a stabili excat daca pot tine acel post negru si ce trebuie sa faca.

Citeste si Ce sa faci in miercurea din Saptamana Luminata, ca sa ai noroc pana la sfarsitul anului

Oamenii sunt incurajati sa se impartaseasca de Sfanta Inviere. Dar, inainte de toate, trebuie sa primeasca binecuvantarea preotului. In zilele noastre, unele persoane au uitat sau nu stiu cat de important este sa se impartaseasca in noaptea de Inviere. Este bine ca in multe biserici oamenii sa se impartaseasca atunci cand participa la Sfanta Liturghie ce are loc in noaptea de Inviere.

Asadar, este bine sa te impartasesti in noaptea Invierii. Este ideal sa discuti cu preotul dinaite, pentru a stabili care este ora dupa care nu este recomandat sa mai mananci sau sa bei ceva. De asemenea, nu este obligatoriu sa tii post negru inainte. Poti face lucrul acesta numai daca poti, daca iti permite starea de sanatate.

Nu uita sa te spovedesti inainte de a te impartasi. In plus, trebuie sa faci si canonul dinainte de impartasanie.

preluat de pe teoloading...

Adauga un comentariu