Boli si tratamente

Ce trebuie sa stii daca te simti obosit in timpul zilei

Publicat: 02 oct. 2019

Oboseala din timpul zilei poate fi enervanta in cel mai bun caz, si de-a dreptul  mortala in unele cazuri. Soferii somnorosi care adorm la volan pot provoca accidente care ii costa viata, precum si vietile altora, si dormitul la locul de munca poate costa slujba sau sa va puna în pericol. Daca ti se pare ca esti foarte obosita, a nu se confunda acest lucru cu plictiseala si viata sociala are de suferit, pentru ca pierzi multe activitati distractive pentru ca esti prea obosita pentru a merge afara  poate te intrebi cum sa te descurci cu somnolenta in timpul zilei si cum sa ai parte de odihna si energia de care ai nevoie?

Obiceiurile de somn pe timp de noapte vor afecta nivelurile de energie pe timp de zi, astfel încat acesta este primul lucru de care sa avem grija. Daca nu dormi suficient noaptea, ia în considerare ce acesta ar putea fi motivul. Stai pana tarziu? Bei prea multa cafea sau cola sau altceva cu cofeina? Daca da, atunci s-ar putea sa te simti inconfortabil si în imposibilitatea de a dormi. S-ar putea de asemenea sa ai griji emotionale din cauza carora sa nu poti sa dormi noaptea. Abordeaza toate aceste aspecte, astfel încat sa poti dormi pe timpul noptii.

În alte cazuri, somnolenta in timpul zilei ar putea fi din cauza ca metabolismul este redus si nu ai energie. Metabolismul este rata arderii de calorii in fiecare zi, si cu cat mai ridicat e metabolismul, ai mai multa energie. Pentru a ridica metabolismul va trebui sa fii mai activa. Acest lucru poate suna confuz, ca trebuie sa fie mai activa avand in vedere ca iti este somn, dar functioneaza. Fiind activa, ridica rata inimii si metabolismul si, la randul sau, nivelul de energie. Cei care sunt activi, de asemenea, au tendinta de a dormi mai bine noaptea.

Somnolenta in timpul zilei poate fi, de asemenea, cauzata de un loc de munca stresant în timp ce încerci sa se concentrezi pe mai multe lucruri deodata, sau te simti în mod constant distrasa. Mintea are nevoie de odihna la fel ca trupul, si fara pauze adecvate, organismul te poate face sa te simti somnoroasa, astfel încat mintea sa se poata opri in timpul somnului. Pentru a rezolva aceasta problema, va trebui sa iei pauze regulate, astfel mintea ta sa se poate opri. În timpul pauzelor de cafea, fa o plimbare în afara sau în jurul cladirii. Asigura-te ca folosesti ceasul ca sa nu intarzii la birou. În timpul liber practica yoga sau meditatia sau alte obiceiuri care te ajuta sa te relaxezi mental.

Evita stimulentele, cum ar fi cafeina si energizantele, daca te simti somnoroasa in timpul zilei, deoarece acestea pot interfera cu ciclurile de somn sanatos si te poate face anxioasa si nervoasa. Daca te simti in continuare obosita in timpul zilei, ar trebui sa consulti un medic pentru a exclude problemele de sanatate, cum ar fi nivelurile scazute de fier, zahar din sange, precum si alte afectiuni care pot necesita interventie medicala.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit