Educatie intima

Ce trebuie sa stii despre aspectul sanului

Publicat: 10 dec. 2010
7

Forma  sanilor  nu depinde decat de modul in care  este  ingrijita pielea. Ea trebuie sa fie  tonica  si  forma  sa fie sustinuta de un sutien potrivit.

Etapele din viata unei femei, cu variatiile hormonale pe care le implica, nu raman fara efect asupra  sanilor. Volumul lor variaza regulat, crescand in perioada ciclului si apoi revenind „la normal”. Pe timpul sarcinii o femeie trebuie sa se obisnuiasca cu aceasta schimbare si sa poarte sutiene potrivite cu noua marime. Proprietatie biomecanice ale diferitelor tesuturi ale pielii care imbraca sanul sunt modificate de catre variatiile lunare.

Totusi aspectul sanului nu este conditionat decat de calitatea tesuturilor cutanate care inconjoara glanda mamara. Sanul este o glanda inconjurata de tesuturi conjunctive, fibroase si adipoase care nu contin muschi , ci se sprijina pe muschiul pectoral . Pieptul este influntat in permanenta de miscarea corpului si de aceea trebuie protejat cu ajutorul unui sutien care il sustine bine. Totusi acesta nu trebuie sa apese prea tare asupra lui si daca nu se desfasoara o activitate fizica sustinuta sunt recomandate brasierele intrucat acestea protejeaza mai bine sanul de un eventual soc.

Adauga un comentariu