Boli si tratamente

Ce trebuie sa stim despre zaharul din sange

Publicat: 25 iul. 2018
25

Zaharul din sangele omului sau glucoza, asa cum este numita, este principala sursa de energie a celulelor corpului nostru. Acest tip de zahar este prezent in diferite produse alimentare, cum ar fi faina, miere, morcovi sau orez, printre altele.Datorita energiei pe care o produce, sunt realizate functii importante ale organismului, cum ar fi digestia, pomparea cardiaca si sinapsele, printre altele. Zaharul prezent in sangele nostru trebuie mentinut intre 70 si 110 mg/dl pentru a obtine toate beneficiile, fara consecinte negative asupra sanatatii.

Daca aveti hiperglicemie, trebuie sa incepeti tratamentul devreme, deoarece acest lucru poate declansa si provoca diabet. Acest lucru se intampla atunci cand pancreasul are dificultati in producerea de insulina suficienta pentru a controla cantitatea de zahar din sange. Iata cele mai frecvente semne care incep sa apara daca aveti zahar prea mult in sange: senzatie de sete,  leziuni cutanate, schimbarile de dispozitie, slabiciune si somnolenta, vindecarea lenta a ranilor, probleme de vedere, probleme sexuale datorate deteriorarii nervilor si vaselor de sange.

Iata motivele pentru care nivelul glicemiei poate creste: stresul (stresul poate produce, de asemenea, hormoni care cresc zaharul din sange), modificari ale nivelelor hormonale, deshidratare, o cantitate mai mare de carbohidrati decat de obicei, viata prea putin activa, deficienta insulinei, efectele secundare ale altor medicamente (de exemplu steroizi, antipsihotice), boli: organismul elibereaza hormoni pentru a lupta impotriva bolii, iar acesti hormoni maresc nivelul de glucoza din sange. Aceste doua boli afecteaza foarte mult buna functionare a corpului. Prin urmare, este necesar sa le tratam astfel incat sa nu avem probleme majore.

Adauga un comentariu