National

Ce va face Klaus Iohannis daca ar fi declarat incompatibil dupa prezidentiale: ar demisiona sau nu?

Publicat: 13 oct. 2014
1

Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, a declarat, luni, ca nu va renunta la candidatura pentru Cotroceni daca va fi declarat incompatibil de catre ICCJ, spunand ca „tehnic este imposibil”, iar in cazul in care decizia magistratilor va veni dupa ce ar castiga alegerile, va face un gest care „va corespunde” asteptarilor.

Intrebat la B1 care este acel „act de moralitate” pe care il va face in cazul in care ar fi declarat incompatibil dupa ce ar obtine fotoliul prezidential, Iohannis a raspuns: „Cand voi avea un rezultat, voi reactiona intr-un fel sau intr-altfel. Dar reactia mea va tine cont si de decizie si de personalitate”.

Citeste si LOVITURA DURA pentru ACL si Klaus Iohannis. Vasile Blaga, implicat intr-un dosar-bomba

La insistentele moderatorului ce inseamna un act de moralitate, Iohannis a spus ca va face „un gest public in care spun da, e asa sau nu e asa”.

Intrebat daca asta inseamna ca isi va da demisia, Iohannis a evitat un raspuns ferm: „Sa ajungem in situatia respectiva (…) Orice as face, va garantez ca o sa corespunda asteptarilor dvs.”

Citeste si Sorin Iliesiu, scrisoare deschisa catre Klaus Iohannis: „Mi se pare imoral sa pretindeti ca ne

Cat priveste un verdict de incompatibilitate inainte de alegeri, Iohannis a precizat ca nu isi va retrage candidatura.

„Nu poti. E imposibil tehnic sa renunti la candidatura. Si sa vreau si sa declar maine, m-am saturat, raman in buletinul de vot. Nu se poate renunta la candidatura”, a spus liberalul.

Acesta a admis insa ca judecarea acum la ICCJ a dosarului sau dauneaza campaniei electorale.

Citeste si Baronii liberali incep sa se arate din spatele lui Iohannis

„Eu n-am cerut termen nici mai repede, nici mai tarziu. Ar fi fost excelent sa se judece in mai 2014, pentru ca recursul e depus din toamna anului trecut. Ar fi fost excelent sa nu cada exact in perioada de campanie aceasta chestiune. (…) Dauneaza, cum sa nu dauneze. Demobilizeaza si electoratul si partidele. Aceasta speta adusa exact in campania electorala, unde li se tot spune oamenilor, prin diverse televiziuni,  ca Iohannis are probleme cu ANI, aduce  un sentiment de nesiguranta, e un tratament foarte incorect fata de mine”, a spus Iohannis.

Adauga un comentariu