Info Turism

Ce valoare au voucherele de vacanţă anul acesta

Publicat: 11 ian. 2021
vouchere de vacanta in format electronic
Voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 lei vor fi acordate şi anul acesta, însă vor fi emise doar în format electronic

Un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) arată că voucherele de vacanţă vor fi acordate şi anul acesta. Tichetele de vacanţă vor fi valabile până la data 31 decembrie 2021 şi vor fi emise doar în suport electronic. Iată ce valoare au voucherele de vacanţă anul acesta.

Voucherele de vacanţa se folosesc doar pentru servicii turistice în România.

Ce valoare au voucherele de vacanţă anul acesta

Voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 lei vor fi acordate şi anul acesta, însă vor fi emise doar în format electronic, se menţionează într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

Voucherele vor fi menţinute cu scopul sprijinirii industriei ospitalităţii, puternic afectată de pandemie, se arată în nota de fundamentare.

„Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021 (…) va sprijini industria ospitalităţii puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat”, se menţionează în nota de fundamentare.

În România, voucherele de vacanţă sunt beneficii cu care angajaţii din mediul privat şi public îşi pot achiziţiona servicii turistice doar pe teritoriul ţării. În cazul de faţă este vorba despre cazare, transport şi masă. Mai mult, începând din 2020, voucherele de vacanţa se emit exclusiv pe suport electronic.

Odată ce aţi primit voucherele de la angajator, alegeţi agenţia, hotelul, pensiunea sau unitatea de cazare unde doriţi să mergeţi în vacanţă. Verificaţi, apoi, dacă unitatea aleasă este pe lista partenerilor emitentului voucherelor de vacanţă pe care le-a primit. Beneficiarul merge apoi la hotel/pensiune/agenţie, etc. şi plăteşte pur şi simplu cu voucherele.

Voucherele de vacanţa nu sunt transmisibile. Ele pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor de vacanţă este interzisă, iar amendă pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei.

Ordonanţa de Urgenţă privind sprijinul pentru sectorul HoReCa a fost publicată în Monitorul Oficial

În aceste condiţii de pandemie, sprijinirea turismului intern este o prioritate pentru Guvern. Astfel, Ordonanţa de Urgenţă privind sprijinul pentru sectorul HoReCa a fost publicată în Monitorul Oficial la începutul lui 2021 şi urmează că peste 73.000 de companii să beneficieze de un ajutor maxim de 800.000 de euro, a scris pe Facebook, ministrul Energiei, care anterior a deţinut întregul portofoliu al Economiei, Mediului de Afaceri şi Turismului.

„Veşti bune pentru cei din domeniul HORECA. A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentaţie şi agenţii de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID – 19, precum şi unele măsuri fiscale”, a scris ministrul.

Schema de ajutor de stat se va derula până la data de 30 iunie 2021, iar valoarea maximă a ajutorului de stat ce poate fi acordată unui beneficiar este de 800.000 de euro de întreprindere.

Peste 73.000 de beneficiari

Numărul estimat de beneficiari este de peste 73.000.

„Am lucrat la această Ordonanţă de Urgenţă, pentru că ştiu că cei din domeniul HORECA au nevoie de ajutor. Turismul are nevoie de fonduri pentru a putea fi dezvoltat, iar asta înseamnă, implicit, bani care vor intra în economie”, a mai scris Popescu.

Totodată, tot prin prezenta OUG cei din domeniu sunt scutiţi de plată impozitul specific în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2021.

„Am încredere că schema de ajutor de stat pe care am demarat-o în guvernul PNL va fi dusă la bun sfârşit, cu rezultate bune, de noul meu coleg ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului Claudiu Năsui. Pornim cu încredere şi ajutor reciproc în noul an. Pentru că avem nevoie de aceste două lucruri, pentru a merge mai departe”, a conchis oficialul guvernamental.

Comentarii
Adauga un comentariu