Cancan

Ce vârstă are Chef Foa? Bucătarul a deschis primul restaurant à la carte în Cluj

Publicat: 24 mai 2022
Chef Foa in cadrul emisiunii Master Chef, sprijinindu-se cu mainile de un blat de bucatarie
Localul lui Chef Foa, în vârstă de 39 ani, este deschis de luni până vineri de la 8:30 - 15:00 și de la 17:00-24:00

Chef Foa a ajuns la vârsta marilor împliniri. Acesta este foarte cunoscut pentru afacerea pe care o deține și pentru preparatele delicioase pe care le gătește. De curând, bărbatul a deschis un nou restaurant la Cluj.

Florin Scripcă are numeroase proiecte în desfășurare. Vedeta este jurat în cadrul emisiunii „Master Chef” și a are o colaborare cu cei de la MC Donald’s. Un alt bucătar la fel de apreciat este și Florin Dumitrescu, a cărei biografie nu se află pe wikipedia.

Ce vârstă are Chef Foa? Detalii picante din viața bucătarului

Florin Scripcă, pe numele său real, este din București și are vârsta de 39 ani. Acesta a fost pasionat de bucătărie încă de când era copil, iar familia sa l-a încurajat să meargă spre această direcție. Astfel, bărbatul a studiat în Anglia, Franța și Italia, apoi s-a întors în România pentru a-și deschide propria afacere. După terminarea liceului, acesta s-a angajat într-un restaurant italian pentru a dobândi mai multe cunoștințe în arta culinară. Chef Foa, a pornit de jos, a fost nevoit să spele oale, tigăi și frigidere, apoi a trecut la curățat legume. Încet, încet a evoluat și a ajuns să gătească pentru alte persoane. Vedeta a mărturisit că a avut parte de o experiență pe care toți juniori din domeniul culinar ar trebui să o parcurgă.

„Am spălat oale, tigăi, frigidere, iar după o vreme am trecut la curățat legume. Evoluasem deja! A urmat asezonarea salatelor, apoi am trecut la mâncare caldă și tot așa, până când am ajuns acolo unde visam când eram în bucătărie cu mama – să fac eu mâncarea și cineva să se bucure de ea. A fost o experiență foarte utilă și un traseu pe care orice junior care ajunge într-o bucătărie ar trebui să îl parcurgă”, a declarat Chef Foa.

Vedeta a avut plăcerea de a fi îndrumat de către Jamie Oliver și a dobândit foarte multă experiență în restaurantele Michelin. Acestea l-au făcut să aibă o altă viziune asupra artei culinare. Florin Scripcă a devenit cunoscut pe micile ecrane după ce a participat la emisiunea „Flavours, 3 bucătari”. Bărbatul a avut plăcerea de a găti pentru celebrități precum Regele Mihai. Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România este și Chef Cătălin Scărlătescu ce s-a gândit la o carieră în arta culinară tot din timpul liceului.

Vedeta a deschis primul restaurant à la carte în Cluj

Chef Foa deține alături de cei doi frați ai săi o afacere, denumită „Flavours”. Compania sa presupune mai multe restaurante și coffee shops. Mai mult de atât, vedeta a declarat că în afară de asta, mai gătește pentru trei școli private, unde servește la peste 3000 de copii zilnic. 

„Flavours este această afacere și se ocupă de restaurante-concept, de catering, de Street Food-uri, de Tailor-made Events, servicii pe diferite niveluri, de la catering de corporate – unde se trimit câteva produse la prânz pentru coffee break – până la high-end, unde clientul dorește “o nebunie” și e dispus să plătească și noi oferim tot ce e mai bun în materie de gust, ambianță, muzică, servire.”, a declarat Florin Scripcă.

De curând, Chef Foa a deschis la Cluj al 20-lea restaurant, Bruto. Acesta este primul de tipul à la carte sub semnătura bucătarului. Localul a fost creat într-o clădire cu o vechime de peste 200 ani. Detaliile arhitecturale au fost păstrate și s-au adus în schimb câteva elemente de pop art ce dau restaurantului un aer fresh. În cadrul acestuia se poate servi micul dejun, prânzul și cina. Meniul localului conține preparate din bucătăria italiană, asiatică, orientală, grecească și thailandeză.

„Este un concept pe care ni l-am dorit foarte tare, după îndelungi căutări și transformări. Este locul în care am adunat creativitatea din Flavours, dinamica din Stradale și dorința clienților de a avea un loc în care să aibă mereu ceva nou de încercat”, a menționat juratul de la Master Chef.

Localul lui Chef Foa, în vârstă de 39 ani, este deschis de luni până vineri de la 8:30 – 15:00 și de la 17:00-24:00. În timpul zilelor de weekend, programul restaurantului este de la 8:30 la 24:00.
Adauga un comentariu