Sanatate

Ce vindecă brusturele. Potențialele beneficii ale acestui produs pentru sănătatea ta

Publicat: 08 iul. 2022
Ce vindecă brusturele. Potențialele beneficii ale acestui produs pentru sănătatea ta
Recent, cercetătorii au descoperit că rădăcina de brusture poate fi folosită și în tratamentul unui număr destul de mare de tulburări și afecțiuni

Din cele mai vechi timpuri, oamenii se întrebau ce vindecă brusturele. Brusturele este o plantă care crește în principal în Europa și Asia de Nord. Recent, a început să fie cultivat și în Statele Unite. În scopuri medicinale, se obișnuiește să se folosească rădăcina acestei plante, care are o formă alungită și o culoare maro. De sute de ani, rădăcina de brusture a fost folosită în medicina populară drept un remediu versatil pentru o serie de afecțiuni. Cu toate acestea, cel mai adesea acest produs a fost întrebuințat pentru a îmbunătăți digestia și ca diuretic.

Recent, cercetătorii au descoperit că rădăcina de brusture poate fi folosită și în tratamentul unui număr destul de mare de tulburări și afecțiuni. Conform studiilor efectuate beneficiile potențiale ale acestui produs sunt destul de mari. În acest sens, este foarte dificil să limitezi zonele în care poate fi utilizat acest produs. Cercetările efectuate în ultimii ani au arătat că rădăcina de brusture conține o cantitate impresionantă de antioxidanți, dintre care cei mai puternici sunt quercetina, luteolina și acizii fenolici. Aceste substanțe protejează celulele de daunele cauzate de radicalii liberi. În acest sens, acest produs poate fi folosit pentru a trata o serie de boli și tulburări, fiind și un mijloc de prevenire a bolilor legate de pancreas.

brusture in camp
Cercetătorii au descoperit că brusturele nu numai că are proprietatea de a curăța sângele

Ce vindecă brusturele. Planta contribuie la eliminarea toxinelor din organism

Oamenii de știință raportează, de asemenea, că efectele antioxidante ale acestei plante pot reduce semnificativ inflamația. În același timp, cel mai mare efect a fost observat de cercetători în scăderea inflamației asociată cu o boală precum osteoartrita.

Cel mai adesea, brusturele este folosit ca mijloc de eliminare a toxinelor din sânge. Studiile recente au confirmat acest lucru, arătând o reducere a cantității de substanțe toxice din sânge. În același timp, alte studii au arătat că un astfel de efect asupra corpului uman îmbunătățește și circulația sângelui și bunăstarea organismului. De asemenea, contribuie la tratarea migrenii cu aură.

brusture in camp
Cel mai adesea, brusturele este folosit ca mijloc de eliminare a toxinelor din sânge

Cercetătorii au descoperit că brusturele nu numai că are proprietatea de a curăța sângele, ci și reduce activitatea celulelor canceroase în anumite tipuri de cancer. Un studiu realizat anul trecut a arătat că semințele acestei plante încetinesc creșterea tumorilor în carcinomul pancreatic.

Un experiment realizat de alți cercetători a permis oamenilor de știință să afle că rădăcina de brusture încetinește semnificativ creșterea celulelor canceroase. Conform rezultatelor, oamenii de știință au ajuns la concluzia că produsul ar putea fi utilizat ca medicament adjuvant în tratamentul anumitor tipuri de cancer.

Cercetări care au confirmat faptul că brusturele poate fi folosit ca afrodisiac

Un alt motiv pentru a cumpăra brusture este că rădăcina acestuia poate fi folosită ca afrodisiac. Acest lucru este confirmat de rezultatele studiilor din ultimii ani. Aceste cercetări au raportat că extractul din rădăcina acestei plante crește dorința sexuală și nivelul activității sexuale la șobolani.

brusture in camp
Oamenii de știință raportează, de asemenea, că efectele antioxidante ale acestei plante pot reduce semnificativ inflamația

Cu siguranță sunt necesare studii umane pentru a confirma acest lucru. Cu toate acestea, conform unor zvonuri, efectul descris mai sus a fost adesea observat și la oameni. Brusturele contribuie la tratamentul bolilor de piele. Una dintre cele mai frecvente utilizări pentru rădăcina de brusture este tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea, eczema și psoriazisul însoțit de puncte roșii.

Atunci când te întrebi ce vindecă brusturele trebuie să știi că  efectul plantei este asigurat de efectele antiinflamatorii și antioxidante, care pot rezolva majoritatea problemelor pielii atunci când sunt aplicate pe zona afectată. Mulți dintre specialiști au confirmat acest lucru și, de asemenea, au arătat că acest produs poate accelera și recuperarea pielii după arsuri.

radacina de brusture
Un experiment realizat de alți cercetători a permis oamenilor de știință să afle că rădăcina de brusture încetinește semnificativ creșterea celulelor canceroaseAdauga un comentariu