Eveniment-Social

Cea de-a II-a proba a bac-ului de toamna a facut ravagii

Publicat: 31 aug. 2011
1

Asa cum era de asteptat, cea mai grea proba scrisa a celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat a facut, deja, ravagii in randul candidatilor. La testarea scrisa la disciplina Matematica, la care s-a picat in masa in vara, tinerii au absentat in proportie de aproximativ 20 la suta. „Elevii inscrisi la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat au sustinut, astazi, a doua proba scrisa, respectiv la Matematica sau Istorie, asta in functie de specializarea pe care au urmat-o de-a lungul celor patru ani de liceu. La nivelul judetului Iasi, din cei 2.721 de candidati inscrisi, 542 au absentat. Nici un candidat nu a fost, insa, eliminat pentru tentativa de frauda”, a precizat, ieri, Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). „Subiectele au fost de nivel mediu, mai accesibile decat cele de la sesiunea din vara. Au fost multe subpuncte care necesitau cunostinte elementare de matematica. Per total, examenul putea ridica, totusi, probleme la punctele II.2.c si la IIII. c”, a declarat Bogdan Barzoi, inspector de specialitate la disciplina matematica in cadrul ISJ.

La nivelul judetului Iasi sunt organizate 10 centre de examen si trei centre zonale de evaluare. Ultima proba scrisa, respectiv cea a specializarii, este programata maine. Rezultatele partiale vor fi afisate pe 4 septembrie, iar eventualele contestatii vor putea fi depuse in aceeasi zi, pana la ora 20.00. Acestea vor fi rezolvate in intervalul 5 – 6 septembrie, iar pe 7 septembrie se vor fi afisa rezultatele finale.

Comentarii
  • oameni buni,
    Aveti din nou aceeasi problema cu titlul unui articol. De ce intitulati articolul- Cea de-a II-a proba a bac-ului de toamna a facut ravagii – cand nu stiti de fapt rezultatele ? ca le intuiti asta este altceva. de multe ori am citit articole ale caror titluri nu sugerau nici pe departe adevarul spus in articol. Stiu ca titlul trebuie sa te atraga sa citesti articolul, dar nici asa!

Adauga un comentariu