Sport

Cea de-a treia ediție ATP Challenger 100 – Concord Iași Open 2022 la Iași! Ce premieră va avea loc anul acesta

Publicat: 12 mai 2022
jucatori dde tenis pe teren
Pasionații de tenis vor avea 2 evenimente importante la Iași

La Iași va avea loc a treia ediție a ATP Challenger 100 – Concord Iași Open în perioada 11-17 iulie 2022. Va avea loc în premieră BCR Iași Open 2022 în perioada 1-7 august 2022.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, susține că primul turneu „Concord” a fost un real succes și a adus jucători din top 100 mondial, atrăgând atenția opiniei publice la nivel local și național asupra faptului că Iașul are o bază sportivă care poate fi utilizată și poate reprezenta o bază și pentru sportul de masă, dar și pentru performanță și competiții.

grafica informativa
BCR Iași Open este la prima ediție

Va avea loc în premieră BCR Iași Open 2022 la Iași

 Mihai Chirica la o coinferinta de presa
Mihai Chirica laudă și susține personal cele două evenimente sportive

Dotat cu premii în valoare de 90.280 euro, 100 de puncte ATP și un tablou principal de simplu de 32 de jucători cu clasament între locurile 80 și 400 ATP, turneul Concord Iași Open 2022 va aduce și în acest an la start nume cunoscute.

În edițiile precedente, la Iași au fost prezenți, printre alții, spaniolul Pablo Andujar, fost număr 32 mondial și câștigător a patru turnee ATP, sau francezul Hugo Gaston, număr 66 ATP, calificat la Next Gen ATP Finals 2021, adică printre cei mai buni opt jucători sub 21 de ani din circuit.

În căutare de puncte și ascensiune în clasamentul ATP vor fi și tinerele noastre speranțe Jianu Filip, Ionel David Nicholas și ieșeanul Cezar Crețu.

Turneul se va desfășura în perioada 11-17 iulie 2022, la Baza Ciric, iar directorul turneului va fi Andrei Pavel, cel mai titrat tenisman român din ultimii 20 de ani.

“N-am jucat tenis niciodată, dar asta nu m-a îndepărtat de dragostea pentru acest sport. Am spus de fiecare dată că nu trebuie să promovezi doar sportul pe care tu îl înțelegi sau îl practici. Primul turneu «Concord» a fost un real succes, a ridicat ștacheta mai sus și a reușit să aducă jucători din top 100 mondial, a reușit să atragă atenția opiniei publice la nivel local și național asupra faptului că Iașul are o bază sportivă care poate fi utilizată și poate reprezenta o bază și pentru sportul de masă, dar și pentru performanță și competiții”, a transmis primarul Iașului, Mihai Chirica.

mai multi tenismeni langa un panou
ATP Challenger 100 – Concord Iași se află la a treia ediție

Evenimente mari în lumea tenisului la Iași

Mihai Chirica la pupitru langa o macheta a unei mingi de tenis
Cele două evenimente sportive aduc la Iași sportivi din top 100 mondial

Începând cu acest an terenul central va avea nocturnă, bannere LED și o tribună de 800 de locuri.

Pe de altă parte, după două ediții masculine de succes, capitala Moldovei se afirmă pe harta tenisului feminin românesc. În aceasta vară, în perioada 1 – 7 august va avea loc, în premieră, turneul feminin WTA 125 – BCR Iași Open -, dotat cu premii în valoare de 115 000 de dolari și 160 de puncte WTA.

Prima ediție va aduce o puternică prezență românească la start, de la ieșeanca Andreea Prisăcariu, Ana Bogdan, Irina Bara, Monica Niculescu la Jaqueline Cristian, toate dornice de puncte și în căutare de trofee.

Au fost puse în vânzare abonamente pentru ambele competiții care vor fi găzduite de Baza Ciric. Sunt vizate cele 135 de locuri ale tribunei din spatele terenului central, prețurile fiind de 300 de lei pentru turneul ATP Challenger 100, respectiv 350 de lei pentru turneul WTA 125. Perioada în care vor putea fi achiziționate doar abonamente va fi până pe 1 iunie, după care vor fi puse în vânzare și bilete.

Pe durata ambelor turnee vor fi amenajate o zonă VIP și o zonă comercială.

Ambele competiții sunt organizate de Concord Service Center, sponsorul principal al turneului ATP, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis, turneul cu statut WTA 125 având BCR drept sponsor principal.

Va avea loc în premieră BCR Iași Open 2022 imediat după ATP Challenger 100 – Concord Iași Open 2022.
Adauga un comentariu