Magazin

Cea mai batrana mama din Romania cheama Asistenta Sociala sa-i duca fiica la scoala

Publicat: 06 feb. 2012
1
Adriana Iliescu, femeia care a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a nascut la varsta de 67 de ani, supravietuieste de pe o zi pe alta. Batrana si fiica ei, de sapte ani, au ajuns sa traiasca dintr-o pensie si sa apeleze la ajutorul asistentilor sociali, potrivit Cancan.
Cea mai batrana mama din Romania, acum in varsta de 74 de ani, si fetita ei, Eliza, au mari probleme financiare, adancite si de gerul cumplit care le-a incarcat serios factura la intretinere. Din pensia de profesor a femeii, care nu depaseste 1.400 de lei, Adriana Iliescu plateste numai pe intretinere 500 de lei pe luna. 
„Suntem pe marginea prapastiei! Nu ne scufundam inca, dar suntem la limita”, a declarat batrana. Mama Elizei a marturisit ca anul trecut a lucrat cu ora la o facultate particulara si a pus bani deoparte. „Am agonisit ceva si acum roadem ca soriceii din provizii. Este un mod de a supravietui”, a spus Adriana Iliescu. 
Mama grijulie, ea nu vrea sa o scoata din casa in aceasta perioada pe Eliza, pentru a o proteja de frig. „Am sunat la 112 si am chemat Asistenta Sociala ca s-o duca la ore. 
„Le-am explicat ca fata mea este plapanda si raceste imediat. De doua ori a fost transportata la scoala cu o masina a primariei”, a povestit Adriana Iliescu. Cu toate acestea, pentru ca autoritatile nu o si aduceau acasa pe micuta ei, mama a hotarat sa o tina in casa pana se mai incalzeste afara.
Adauga un comentariu