Diete si regimuri

Cea mai buna apa pentru tine

Publicat: 27 ian. 2011

Nu este apa plata, nici cea minerala sau de izvor. Cea mai buna apa pe care tu o poti consuma pentru a-ti pastra organismul sanatos cat mai mult timp este apa saracita in deuteriu. Deuteriul este unul din izotopii hidrogenului. Cei mai multi atomi de hidrogen din natura au nucleul format doar dintr-un proton (simbol chimic: 1H), insa gasim si atomi de hidrogen al caror nucleu contine un proton si un neutron – acesta este deuteriul sau hidrogenul greu (simbol chimic 2H sau D) sau un proton si doi neutroni (in acest caz vorbim de tritiu, simbol chimic 3H sau T).

Deuteriul influenteaza diviziunea celulara. Cu cat concentratia de deuteriu din apa este mai mica, cu atat va fi mai lent procesul de diviziune celulara, ceea ce inseamna ca organismul va imbatrani mai incet. In cazul unei diviziuni celulare rapide, creste riscul aparitiei bolilor.

Concentratia de deuteriu din organismul unui adult este de circa 120 -140 ppm (parti per milion) si desi nu pare mult, daca-l comparam cu masa unor elemente vitale, observam ca acesta este prezent in corp intr-o cantitate mult mai mare decat calciul sau magneziul,

Potrivit prof. univ. dr. Ioan Nedelcu – unul dintre cercetatorii care s-a preocupat de studiul si beneficiile aduse sanatatii de apa saracita in deuteriu si cel care a lansat „apa vie” in Romania – pe masura ce imbatranim, si apa din organism isi pierde calitatile si devine poluata, plina de reziduuri sub forma de gaze. Daca o vom inlocui cu apa saracita in deuteriu vom reusi sa ne intinerim organismul si sa-i redam vitalitatea.

In tara, apa saracita in deuteriu se gaseste in doua locuri: la Institutul National de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice si Izotopice (se numeste Qlarivia si este imbuteliata la 500 mililitri, cantitatea considerata de specialisti ideala pentru consumul zilnic al unei persoane sanatoase) si la fabrica de apa grea de la Halanga, unde se deverseaza zilnic, ca reziduu.   

Apa vie sau apa ultrausoara are si un numele stiintific – DDW-30 si a fost aprobata de Ministerul Sanatatii, pentru uz uman, inca din 1997.

Beneficiile apei saracite in deuteriu

Consumul de legume si fructe proaspete si consumul direct de apa saracita in deuteriu sunt modalitatile prin care putem incetini procesul de imbatranire a organismului. In prezent se stie ca, administrarea directa a apei cu continut scazut de deuteriu scade nevoia de insulina la pacientii insulino-dependenti si scade nivelul glicemiei la ceilalti.

De asemenea, reduce nivelul colesterolului in dislipidemii. Au fost cazuri in care, dupa tratamente de peste sase luni, cei cu arterioscleroza avansata ori cu accidente cerebrale au recuperat unele din functiile pierdute. Apa saracita in deuteriu imbunatateste si memoria si are efecte in anumite forme de cancer (stagneaza evolutia tumorilor, iar in unele cazuri a dus la regresia sau chiar la disparitia acestora).

Consumul de apa saracita in deuteriu este recomandata si pentru combaterea depresiei, anxietatii, acneei, adenoamelor de de prostata.loading...

Adauga un comentariu