Culinar

Cea mai bună ciorbă de burtă din România. Secretele pentru o aromă divină a felului de mâncare

Publicat: 22 sept. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cea mai bună ciorbă de burtă din România. Secretele pentru o aromă divină a felului de mâncare
Această ciorbă este deosebit de bună în sezonul rece

Cea mai bună ciorbă de burtă din România are un gust deosebit ce va cuceri pe oricine. Ciorba de piept de vită are o aromă memorabilă și bogată. Această ciorbă este deosebit de bună în sezonul rece sau în zilele ploioase de toamnă, când îți dorești căldură și confort.

Pentru a pregăti acest deosebit fel de mâncare ai nevoie de 300 gr de piept de vită, 80 gr de ceapă și usturoi după gust. De asemenea, vei avea nevoie de 80 gr de morcov, 60 de gr de rădăcină de pătrunjel, și 100 gr de ardei gras de preferință roșu. Pentru o ciorbă deosebit de gustoasă ai nevoie de 100 gr de cartofi și 250 gr de roșii proaspete sau suc de roșii sau 500 gr de pastă de tomate. Unele gospodine folosesc și unt și 30 gr de boia de ardei. Dacă îți place ciorba mai picantă poți pune și 2.5 gr de ardei iute măcinat. Iar pentru o aromă de nedescris adaugă în ciorba 2.5 gr de cimbru și 30 de gr de vin alb. Pentru bulionul de carne va fi nevoie de un litru de apă și deja sare, piper după gust. La sfârșit poți adăuga în ciorba de burtă pătrunjel proaspăt din grădină.

un bol cu ciorba de burta pe un prosop
Legumele trebuie spălate bine sub jet de apă

Cea mai bună ciorbă de burtă din România. Ingredientele necesare pentru un ospăț pe cinste

Pentru a pregăti ciorba românească delicioasă se spală pieptul, apoi se pune un platou din lemn și se taie în bucăți mari. Este important să scoateți coaja de pe ceapă și usturoi, apoi să tăiați ceapa în cuburi mici, iar usturoiul se toacă mărunt cu un cuțit.

Legumele trebuie spălate bine sub jet de apă, curățând ulterior rădăcinile morcovilor și rădăcina de pătrunjel. După care aceste trebuie tăiate în cubulețe mici. Ardeiul gras, taie-l în jumătate, curăță semințele, taie tulpina, apoi tai pulpa cubulețe pe măsura morcovilor. Aceste ingrediente sunt necesare și atunci când vrei să pregătești și o ciorbă de salată.

un bol cu ciorba de burta pe un prosop
Unele gospodine folosesc și unt și 30 gr de boia de ardei

Ulterior trebuie spălați bine cartofii, se curăță coaja și se taie cubulețe. Acestea pot  fi mai mari decât alte legume. Dacă se folosesc roșii proaspete, atunci clătește-le și tăie-le în cuburi, iar cele conservate pot fi tăiate pur și simplu în mai multe bucăți. După care se spală pătrunjelul și se întinde pe o cârpă curată și uscată pentru a se usca.

Cum să pregătești carnea de vită pentru ciorbă? Momentul potrivit pentru a adăuga vinul

Din moment ce produsele sunt pregătite poți trece la gătitul propriu-zis. Pune o tigaie mare și adâncă la foc mediu, punând unt în ea și încălzindu-l. În timp ce se încălzește tigaia, pune carnea feliată în tigaie și prăjești-o pe fiecare parte până se rumenește. Transferați carnea rumenită pe o farfurie separată. Astfel, se pregătește și carne de ied atunci când vrei să faci ciorbă cu aceasta.

un bol cu ciorba de burta pe un prosop
Din moment ce produsele sunt pregătite poți trece la gătitul propriu-zis

Din moment ce toată carnea este prăjită, pune pe foc legumele, și anume, ceapa tocată, morcovii, rădăcina de pătrunjel și usturoiul tocat în uleiul rămas de la carne. Amestecând des, prăjește totul până se rumenește. Adaugă în legume cimbru uscat, ardei iute măcinat și boia. Amestecă, gătind câteva minute, apoi toarnă peste conținutul tigăii, vin. Gătește totul împreună timp de 5-7 minute, apoi transferă totul într-o cratiță cu fund gros.

Se toarnă bulionul de carne și se pune pasta de roșii, nu uita să pui carnea prăjită în tigaie. Se amestecă totul bine, se reduce focul la minim, se acoperă tigaia cu un capac și se fierbe totul împreună timp de 1 oră.

Când a trecut acest timp, pentru a obține cea mai bună ciorbă de burtă din România adaugă în tigaie ardeii grași, roșiile și cartofii, apoi închide din nou capacul și fierbe supa timp de jumătate de oră, până se înmoaie cartofii. La final gustă ciorba și adaugă sare, piper negru măcinat, zahăr granulat dacă este cazul. Pune ciorba finită în farfurii porționate și servește-o fierbinte, stropită cu ierburi tocate pentru frumusețe și aromă.

un bol cu ciorba de burta pe o masa langa o lingura si patrunjel
Ciorba de piept de vită are o aromă memorabilă și bogată
Comentarii
Adauga un comentariu