Diete si regimuri

Cea mai buna ciorba de post se prepara asa!

Publicat: 01 dec. 2015
7
Ciorba de post taraneasca, cu legume este o reteta traditionala, care te va cuceri cu aroma ei. Acest preparat culinar ofera culoare meniului de post datorita legumelor pe care le contine. In acelasi timp, te incalzeste, iti da o stare de bine, ajuta digestia si contine multe vitamine.
Aceasta ciorba de post se prepara usor, deoarece ai la indemana toate ingredientele, iar legumele nu necesita o atentie suplimentara.   

Sa mancam sanatos! Reteta zilei de ciorba cu dovlecel 

Ingrediente pentru ciorba de post cu legume
2 cartofi mari 
1 morcov
o ceapa
4-5 linguri de mazare
un sfert de varza alba (mica)
2-3 rosii sau cateva linguri de bulion
o radacina de patrunjel
2-3 linguri de ulei
sare si piper (dupa gust)
o legatura mica de frunze de patrunjel 
pentru acrit se poate folosi otet, bors sau sare de lamaie

VIDEO – Reteta zilei: Cum sa prepari o ciorba de perisoare delicioasa
 
Cum sa prepari ciorba de post
Se curata ceapa si se taie solzisori, dupa care se pune in oala si se caleste putin in ulei. Cartofii, morcovul si radacina de patrunjel se spala, se curata si se taie cubulete. Se spala si varza, apoi se taie fideluta.
Peste ceapa se adauga morcovul, radacina de patrunjel si putina apa, apoi se lasa la inabusit. Dupa cateva minute se adauga 4-5 cani de apa si se pun la fiert cartofii si varza. Se acopera vasul si se lasa la fiert, la foc mic. Daca folosesti mazare la conserva, o poti adauga in oala spre sfarsit. Dupa ce au fiert legumele se adauga si rosiile taiate sau bulionul, pentru a oferi o culoare placuta ciorbei de post. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se poate acri cu bors, otet sau cu sare de lamaie. Dupa ce ai oprit focul, taie marunt patrunjelul si presara deasupra ciorbei taranesti. 
Nu trebuie sa-ti faci griji in privinta siluetei, deoarece ciorba de post taraneasca contine un numar mic de calorii, pe portie. Nu-ti ramane decat sa prepari aceasta reteta si sa te bucuri de savoarea ei.

Ciorba de burta falsa, o alternativa excelenta la reteta clasica
 
sursa: divahair.ro




Adauga un comentariu