Culinar

Cea mai bună cremă de post pentru tort, o rețetă delicioasă și versatilă

Publicat: 22 iun. 2022
un bol cu crema de post pentru tort
Crema de post pentru tort este foarte utilă, putând fi utilizată la mai multe prăjituri

Crema de post pentru tort este extrem de versatilă și poate fi utilizată la diferite tipuri de prăjituri. Aceasta este perfectă și pentru persoanele vegane. Rețeta este adaptată și nu conține lapte, ouă sau unt. În cazul în care doriți să folosiți margarină trebuie să aveți în vedere că nu este sănătoasă pentru organism. De aceea se recomandă utilizarea untului de cocos. 

Chiar dacă blatul tortului este pregătit doar din apă și nu conține ouă, aluatul este pufos, umed și fraged. Un desert ideal pentru zilele toride este tortul răcoritor de vară cu fructe.

Cremă de post pentru tort, ingrediente și mod de preparare

Această rețetă este foarte delicioasă și nu conține ouă, lapte sau unt. Crema are gustul asemănător cu bezeaua și este extrem de pufoasă. Cu toate că majoritatea persoanelor folosesc margarina în timpul postului, nu este recomandată deoarece nu este sănătoasă. Se va opta pentru ulei vegetal, unt de cocos și lapte de orez. De asemenea, rețeta este potrivită și pentru persoanele ce au adoptat un stil de viață vegan. Pentru prepararea cremei veți avea nevoie de 250 grame de ciocolată neagră de minimum 75 la sută cacao, 100 grame de zahăr pudră, o linguriță esență de vanilie, 50 grame de ulei de cocos și 150 mililitri de lapte de orez. De obicei, crema tortului se va pregăti la final, în timp ce așteptați ca blatul să se răcească. 

Într-o oală se va pune laptele de orez și se va încălzi. Când ajunge la punctul de fierbere se adăugă ciocolata și se lasă în jur de 5 minute până ce observați că este complet topită. Ulterior, se va amesteca până ce compoziția va fi omogenă. Se adaugă și untul de cocos topit și se lasă pentru 10 minute în oala acoperită. Zahărul pudră va fi pus după scurgerea timpului, apoi se va mixa cu un mixer pentru alte 10 minute. La final, se va lăsa crema la rece pentru o jumătate de oră. După ce o scoateți din frigider o veți amesteca din nou până observați că se deschide la culoare și devine aerată. Aceasta se va lăsa la rece până în momentul în care o veți folosi. Crema de post pentru tort se poate utiliza la orice prăjitură. 

Cum se pregătește blatul prăjiturii

La fel ca și crema, rețeta de blat de tort nu conține ouă, lapte sau unt. Acesta este de post și merge perfect cu compoziția creată anterior. Pentru prepararea aluatului veți avea nevoie de 220 de grame făină de grâu, 100 grame de zahăr, 75 mililitri ulei de floarea soarelui, 20 grame de cacao, 3 lingurițe de cafea și 50 grame de gem de prune. De asemenea, pentru ca blatul să fie crescut și aromat se va utiliza în compoziție o linguriță de praf de copt, una de esență de vanilie, bicarbonat de sodiu și oțet. Înainte de a pregăti blatul, se va preîncălzi cuptorul la 170 de grade. Tava recomandată este una de 18 centimetri în diametru ce va fi tapetată cu hârtie de copt. 

Ness-ul va fi diluat în 330 mililitri de apă, apoi va fi amestecat cu uleiul, zahărul și gemul. Făină se va pune treptat împreună cu praful de copt și cacaoa pentru a nu se forma cocoloașe. Bicarbonatul va fi stins în prealabil cu oțet, apoi va fi turnat în compoziția aluatului. Blatul se va turna în forma pregătită, se nivelează și se lasă la cuptor timp de 40-45 minute. Se lasă la răcit, apoi se va felia pe orizontală în două sau trei felii. Acestea vor fi unse cu crema de ciocolată, iar la final tortul va fi decorat în funcție de preferințele fiecăruia. 

Crema de post pentru tort este foarte utilă, putând fi utilizată la mai multe prăjituri. O altă rețetă pe care trebuie să o încercați este crema de vanilie de post. Cu ajutorul acesteia puteți pregăti tarte cu fructe sau un desert intens aromat cu lămâie.
Adauga un comentariu