Destinatii turistice

Cea mai buna destinatie pentru mini-vacanta de Paste – VIDEO

Publicat: 25 mart. 2016
9
Paralia este cea mai inspirata alegere daca ti-ai propus ca anul acesta sa petreci mini-vacanta de Paste pe taramurile vechii Elade, inspirat de bucataria traditionala, de obiceiurile unice, dar mai ales de peisajele pitoresti.
Traditii unice si delicii de neratat
Pastele in Grecia este cea mai mare sarbatoare de peste an, de aceea este celebrat cu asa de mult fast ca in niciun alt loc in lume. Procesiuni, alaiuri de preoti, obiceiuri dintre cele mai diverse, spartul oualor de peretii bisericilor, aruncatul vaselor de ceramica de la balcoane sau sfintitul caselor, sunt doar cateva dintre datinile pe care le intalnesti aici.

Vezi si O destinatie magica, cu peisaje uimitoare – VIDEO 

Dincolo de astfel de obiceiuri, Pastele este momentul perfect cand poti sa gusti din cele mai delicioase alimente, care in mod normal in restul anului nu se pregatesc. Miei la protap, la cuptor in crusta crocanta, cu mirodenii si ierburi aromatice, stropit din plin cu miere, ulei de masline si sos de rosii, banala carne de miel devine un adevarat ospat. De pe mesele grecilor nu lipseste painea-cozonac in mijlocul careia se pun cateva oua rosii ca semn de respect pentru cele sfinte, simbolizand sangele lui Hristos si reinnoirea. 
Regaseste-te spiritual la Meteora
Daca ti-ai planuit vacanta de Paste in Paralia, trebuie neaparat sa dai o fuga si la Meteora. Un complex unic de manastiri care te vor fascina. Varfurile de stanca gri inchis rasar parca de nicaieri strapungand cerul si domnind peste intreaga Campie Tesalia. Manastirile sculptate in gresie par ca sfideaza timpul, devenind locul ideal de retragere al calugarilor si eremitilor. Chiar daca calugarii si-au dedicat intreaga viata, rugaciunii, sunt obisnuiti cu turistii, mai ales ca acest loc este vizitat in ultimii ani, de mii de pelerini moderni, cu atat mai mult in perioada Pastelui.

Adauga un comentariu