Culinar

Cea mai bună dulceață de struguri. Rețeta bunicii pentru un deliciu irezistibil

Publicat: 23 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună dulceață de struguri. Rețeta bunicii pentru un deliciu irezistibil
Dulceața de struguri este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un adevărat deliciu.

Dulceața de struguri este atent pregătită de către gospodine în plin sezon de toamnă. Dulceața de struguri are o aromă aparte, este extrem de gustoasă și avem nevoie de câteva ingrediente pentru ca la final să ne încântăm papilele gustative cu un desert tradițional savuros. Iată rețeta bunicii pentru un deliciu irezistibil.

Dulceață de struguri, gustoasă și aromată

Când vine vorba de dulceața de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasa dulceață de căpșuni, cireșe sau vișine până la gemul de mere sau de prune, toate sunt pe placul multora dintre noi. Dulceața este nelipsită din cămară și este făcută cu grijă de către gospodine pentru ca aceasta să își păstreze aromele chiar și pe timpul iernii.

Dulceața de struguri are o savoare aparte, iar aromele inedite și gustul fin fac din această dulceață un adevărat deliciu. Pentru ca dulceața de struguri să își mențină proprietățile cât mai mult timp și să fie la fel de gustoasă pe tot parcursul sezonului rece, gospodinele țin cont de câteva trucuri din rețeta bunicii.

Dulceața de struguri poate fi servită simplă sau poate deveni ingredientul unor prăjituri delicioase. Această dulceață se face foarte ușor acasă, fiind deliciul perfect în sezonul de toamnă și nu numai.

Pe lângă această dulceață savuroasă, doamnele mai pregătesc și un compot de struguri gustos și aromat. Pe placul multora dintre noi este și mustul de struguri, ce poate fi conservat mai mult timp la rece dacă adăugăm o aspirină atunci când punem mustul la fiert.

Rețeta bunicii pentru o dulceață savuroasă

Pentru delicioasa dulceață de struguri avem nevoie de 2 kg de struguri albi sau negri, după preferințe, 1,5 kg de zahăr, 2 lămâi bine coapte, vanilie și scorțișoară. Mai întâi se pregătesc strugurii pentru gustoasa dulceață. Boabele trebuie să fie mari, nu foarte zemoase, bine coapte și parfumate. Se spală strugurii și se rup bobițele de pe ciorchine.

După ce se lasă la scurs, se decojesc boabele de struguri de pieliță cu ajutorul unui cuțit. Dacă vrem, putem scoate și sâmburii de struguri pentru a obține o dulceață fină. Boabele de strugure decojite se pun într-o oală mare, apoi se adaugă și zahărul. Ulterior, se stoarce zeama de la o lămâie și se amestecă ușor până când zahărul și zeama de lămâie se omogenizează cu boabele de strugure.

Se lasă timp de câteva ore pentru a se lăsa zeama. Înainte de a pune dulceața la fiert, se scurge zeama de la struguri. Dulceața se fierbe la foc mic și se amestecă continuu să nu se lipească de oală. Se îndepărtează spuma, iar după 15 minute de fierbere se pune zeama de la cealaltă lămâie.

Pentru a verifica dacă dulceața de struguri este gata se pune o linguriță de sirop într-o farfurie și se lasă la răcit. Dacă acesta are o consistență groasă, atunci dulceața este gata. Se pune vanilia și puțină scorțișoară, se amestecă ușor apoi se ia dulceața de pe foc. Cu siguranță vom obține la final o dulceață aromată, gustoasă și rafinată.

Dulceața de struguri este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un adevărat deliciu. Dulceața de struguri poate fi transformată în umplutura perfectă pentru niște clătite delicioase sau pentru prăjituri de casă aromate și fragede.

Adauga un comentariu