Culinar

Cea mai bună făină pentru cozonac forum. Din ce locuri nu trebuie să procuri acest produs

Publicat: 08 sept. 2022
un bol cu faina pe o masa
Pentru a alege o făină de calitate bună trebuie să miroși o cantitate mică de făină

Multe gospodine sunt în căutare de cea mai bună făină pentru cozonac pe forum. Făina pentru cozonac poate fi de diferite tipuri. Unii pregătesc copturi din făină de grâu, alții din secară, hrișcă, orez, porumb, fulgi de ovăz, mazăre măcinată fin sau decojită.

Mulți consideră că cea mai bună făină are o culoare albă ca zăpada, precum și marcajul pe pungă care de obicei este sub forma aceasta „cel mai înalt grad”. Însă, aceasta este de fapt o concepție greșită. Făina de grâu de cea mai bună calitate este folosită pentru coacerea produselor de panificație, fără umplutură sau produse de cofetărie. Făina de cea mai bună calitate este curățată de cojile de cereale. Aluatul crește repede, dar îi lipsește potasiu, magneziu, vitaminele B și are puțin gluten. Faina de prima clasa este buna pentru produsele de patiserie slabe. Astfel, cozonacul pregătit din aceasta va fi bogat în fosfor, calciu și se învechește mai greu.

un bol cu faina langa grau proaspat si paine
Spațiile pentru depozitarea și vânzarea făinii trebuie să fie curate și uscate, fără mirosuri străine, fără dăunători și insecte

Cea mai bună făină pentru cozonac forum. Sfaturi pentru a alege un produs de calitate

Făina de clasa a doua este măcinată împreună cu coaja boabelor. Vitaminele și mineralele prezente în cereale sunt pe deplin conservate în ea. Dar aluatul nu este foarte luxuriant, crește încet, produsele în sine devin rapid învechite. Făina de clasa a doua este folosită pentru coacerea clătitelor, vafelor și găluștelor.

Culoarea făinii trebuie să fie excepțional de albă, cu o ușoară tentă cremoasă. Un produs de proastă calitate poate fi recunoscut adăugând puțină apă la o cantitate mică de făină premium. Făina de înaltă calitate va păstra culoarea albă, în timp ce făina de calitate scăzută o va schimba. Prezența nuanțelor roșiatice se datorează impurităților de tărâțe.

faina pe un suport de lemn langa boabe de grau
Făina nu trebuie să se zdrobească, deoarece scăderea înseamnă prezența diferitelor impurități minerale sau chiar a nisipului

Pentru a alege o făină de calitate bună trebuie să miroși o cantitate mică de făină. Dacă există un miros de mucegai, nu ar trebui să cumpărați o astfel de făină, probabil că a stat pe raft de mult timp. Făina de înaltă calitate se lipește de mână, se comprimă ușor, producând în același timp un sunet „crocant”.

Dacă făina se ondulează în bulgări strânse, este umedă atunci aceasta nu este potrivită pentru a coace un cozonac. Iar dacă făina, dimpotrivă, se sfărâmă la comprimare, înseamnă că conține multe minerale sau tărâțe.

Cum să înțelegi că făina este proaspătă? Cum poți depista rapid gustul amar de mucegai

Pentru a înțelege cât de bună este făina pune în gură un vârf de cuțit de produs, ușor încălzită de respirație. Un produs bun are un gust delicat, plăcut, dulceag inerent. Făina veche este amară, există un post gust neplăcut de mucegai. Faina mestecată poate deveni ușor vâscoasă în gură, asta înseamnă că are gluten.

Făina nu trebuie să se zdrobească, deoarece scăderea înseamnă prezența diferitelor impurități minerale sau chiar a nisipului. Daca faina pare granulată, nu fragedă la atingere, atunci aceasta conține și minerale, fiind potrivită pentru a prepara un tort.

un bol cu faina cu o lingura de lemn in ea langa mai multe seminte de grau
Dacă făina se ondulează în bulgări strânse, este umedă atunci aceasta nu este potrivită pentru a coace un cozonac

Spațiile pentru depozitarea și vânzarea făinii trebuie să fie curate și uscate, fără mirosuri străine, fără dăunători și insecte. Făina își pierde proprietățile de coacere dacă este plasată într-o încăpere cu umiditate ridicată. Dacă vedeți că făina este depozitată într-un magazin din apropierea departamentului de pește cu un acvariu pentru pești vii, este mai bine să vă abțineți de la cumpărare.

Nu cumpărați făină pentru utilizare ulterioară. Dacă făina se păstrează mai mult de 3 luni, trebuie cernută înainte de utilizare. În procesul de cernere, orice făină este umplută cu aer, ceea ce face ca produsele de patiserie să fie luxuriante.

Este mai bine să cumpărați cea mai bună faină pentru cozonac după ce citiți informații pe forum. De cele mai multe ori, pe aceste pagini vei citi faptul că făina cea mai de calitate stă în pungi de hârtie, astfel încât să „respire” și să-și păstreze proprietățile mai mult timp. Făina care este depozitată într-o pungă de plastic trebuie agitată periodic, dar dacă se păstrează mai mult de trei luni, atunci se cerne. Nu cumpărați făină în piețe, este posibil ca produsele mini-morilor să fie ambalate în pachete ale unor întreprinderi cunoscute.

un sac cu faina pe o masa langa boabe de grau
Culoarea făinii trebuie să fie excepțional de albă, cu o ușoară tentă cremoasăAdauga un comentariu