Viata de cuplu

Cea mai buna modalitate de a te desparti de cineva, conform stiintei

Publicat: 23 dec. 2018
7

Adevarul este ca despartirile nu sunt usoare pentru nimeni. Dar daca esti persoana care initiaza despartirea, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru ca experienta sa fie mai putin dureroasa pentru tine si pentru partenerul tau. Iata care este cea mai buna modalitate de a te desparti de cineva, potrivit expertilor in relatii!

1. Spune adevarul, dar nu fi cruda. Daca inchei o relatie, cealalta persoana merita sa stie de ce. Oamenii care au parte de cel mai greu proces dupa o despartire sunt cei care nu inteleg. In mod ideal, motivul tau nu ar trebui sa o socheze pe cealalta persoana, pentru ca probabil ati mai discutat in trecut si ati incercat sa rezolvati problemele. Expertii in relatii sunt de acord ca ar trebui sa oferi un motiv, dar o despartire nu inseamna ca trebuie sa citesti o lista intreaga cu plangeri si comentarii, chiar daca cealalta persoana spune ca vrea sa stie. Gaseste motivul principal. Afisarea fiecarei suparari nu este productiva si poate degenera intr-o conversatie dureroasa. Este important sa iti alegi cu atentie cuvintele. Spune ce lucruri au fost dificile pentru tine, nu da vina pe cealalta persoana. 

2. Fa-o in persoana. Expertii spun ca despartirile in persoana reprezinta optiunea cea mai potrivita si matura pentru cupluri. Despartirea ar trebui, de asemenea, sa aiba loc undeva privat. Daca se intampla in public, ar putea fi distrasi, iar apoi ajung acasa si gandurile se intensifica. Cel mai bine este sa te desparti acasa la partener, nu la tine, astfel incat sa poti pleca daca situatia devine prea dureroasa. In acest fel, va ramane intr-un loc cunoscut. 

Acestea fiind spuse, exista cateva exceptii de la regula aceasta. Cel mai important, daca te temi in vreun fel pentru siguranta ta, ar trebui sa pastrezi distanta. In plus, o despartire la telefon poate fi acceptata daca aveti o relatie la distanta sau daca v-ati vazut doar de cateva ori. Pentru cateva situatii, in care v-ati vazut doar o data sau de doua ori, poti scapa chiar cu un mesaj. Dar chiar daca v-ati vazut o singura data, este mai bine sa te desparti in persoana. Ii poti multumi pentru experienta, insa poti spune ca nu ai simtit o legatura romantica intre voi. 

3. Fii sigura. De prea multe ori, persoana care incheie o relatie are mustrari de constiinta odata ce fapta este facuta, ceea ce o pune intr-o situatie dureroasa si confuza. Acorda-ti timp de gandire, vorbeste cu prietenii buni sau cu un membru al familiei, pentru a te ajuta sa-ti pui ordine in ganduri. Desi este incomod sa continui relatia in timp ce incerci sa te hotarasti, acest lucru este un rau necesar. Orice persoana care vrea sa se desparta trebuie sa se gandeasca bine inainte. Trebuie sa proceseze informatiile si sa fie sigura. 

Odata ce te-ai hotarat sa termini relatia, nu ar trebui sa amani conversatia sau sa te porti de parca ai fi singura in mod prematur. Un lucru gresit pe care il fac multi oameni este sa inceapa sa iasa cu alte persoane inainte ca relatia lor sa se incheie. Acestia isi doresc un plan de rezerva. Poate fi si pentru a crea distanta sau poate la un anumit nivel si dorinta de a fi prinsi. Daca esti intr-o relatie cu cineva si ati hotarat ca monogamia si exclusivitatea fac parte din viata voastra, atunci este cel mai dureros lucru sa il inseli pe partener.

4. Lasa-l sa decida daca veti mai tine legatura sau nu. Pare un lucru bun sa verifici ce mai face fostul sau sa mentii o relatie de prietenie dupa despartire, dar rezista acestui impuls. Persoana care a fost parasita trebuie sa fie cea care decide daca mai vrea sau nu sa tina legatura. sursa: eva.ro

Cel mai bun studio videochat

Adauga un comentariu