Culinar

Cea mai bună negresă de post cu gem și migdale. O rețetă delicioasă și savuroasă

Publicat: 09 sept. 2022
cateva bucati de cea mai buna negresa de post cu gem si migdale
Cea mai bună negresă de post cu gem și migdale este una dintre cele mai populare prăjituri

Cea mai bună negresă de post cu gem și migdale este extrem de pufoasă și gustoasă. Cu toate că nu conține lapte, ouă sau unt, aceasta este la fel de delicioasă. Mai mult de atât, rețeta este simplă de făcut și nu necesită mult timp pentru prepararea sa. 

Desertul este ideal și pentru atunci când aveți musafiri. Acesta este îndrăgit de toată lumea, fiind cea mai populară prăjitură în rândul românilor.

Ingredientele necesare pentru cea mai negresă de post cu gem

Cu toate că această rețetă este de post, este la fel de delicioasă și pufoasă ca cea cu lapte, unt și ouă. Prăjitura este una dintre cele mai apreciate de către români, fiind ușor de preparat și extrem de gustoasă. Negresa este una dintre deserturile copilăriei pe care le făcea bunica. Desertul este fraged și pufos la exterior, iar la interior rămâne ușor umed datorită gemului de caise. Aceasta poate fi glazurată cu ciocolată. 

Pentru o tavă de 22 x 22 centimetri veți avea nevoie de 150 grame de ulei de floarea soarelui, 100 grame de zahăr, 300 mililitri de apă minerală, 80 grame de migdale crude, 350 grame de făină, 50 grame de cacao, 25 grame de zahăr vanilat, 150 grame de gem de caise, 8 grame de praf de copt, 2 lingurițe extract de cafea. Pentru ca negresa să fie pufoasă, va trebui să folosiți făină de patiserie, adică cea de tip 000. Gemul de caise poate fi înlocuit cu oricare altul, după preferințele fiecăruia: de gutui, vișine, prune. Dacă nu doriți extract de cafea, îl puteți înlocui cu cel de vanilie, migdale sau rom.

Cum să prepari cea mai bună prăjitură?

Această prăjitură poate rămâne proaspătă până la 3-4 zile dacă este acoperită. Rețeta se prepară rapid, în doar 10 minute, fiind un desert simplu. Din cantitățile ingredientelor menționate veți obține circa 12 porții. Mai întâi de toate va trebui să preîncălziți cuptorul la 180 de grade, să ungeți tava cu ulei și să o tapetați cu hârtie de copt. Migdalele vor trebui mărunțite cu ajutorul unui cuțit sau cu un chopper electric. Într-un bol, va trebui să amestecați toate ingredientele uscate, precum praful de copt, făina, zahărul, pudra de cacao și 3/4 din cantitatea migdalelor. Într-un alt vas turnați apa minerală împreună cu uleiul și extractul de cafea. 

Compoziția lichidă se va adăuga peste cea uscată și se amestecă cu ajutorul unui tel. După ce este omogenizată se pune și gemul pentru care ați optat. La final, va trebui să obțineți un aluat moale, asemănător cu crema de ciocolată densă. Acesta va fi turnat în tavă, se va nivela, apoi se va presăra cantitatea migdalelor rămasă. Prăjitura se va introduce la cuptor și va fi lăsată timp de 35 minute. Înainte de a o scoate, va trebui să faceți testul scobitorii pentru a vă asigura că este gata. La final se va lăsa să se răcească, apoi va putea fi tăiată. În caz contrar, riscați să se sfarme.

Cea mai bună negresă de post cu gem și migdale este una dintre cele mai populare prăjituri. Aceasta este foarte delicioasă și savuroasă și poate fi și glazurată cu cacao.
Adauga un comentariu