Culinar

Cea mai bună plăcintă cu gutui după rețeta bunicii. Cum să pregătești un desert tradițional gustos și aromat

Publicat: 05 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună plăcintă cu gutui după rețeta bunicii. Cum să pregătești un desert tradițional gustos și aromat
Delicioasa plăcintă cu gutui este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un desert irezistibil.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună plăcintă cu gutui după rețeta bunicii. Acest deliciu este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final îi vom cuceri pe toți cei de la masă cu un preparat culinar desăvârșit. Iată cum să pregătești un desert tradițional gustos și aromat.

Cea mai bună plăcintă cu gutui după rețeta bunicii

Dacă vrem să pregătim acasă un desert aromat și delicios, care să amintească de vremea copilăriei, ideală este plăcinta cu gutui. Aceasta este extrem de gustoasă, are o savoare aparte și un aspect deosebit. Plăcinta cu gutui este nelispită în anotimpul de toamnă, alături de alte deserturi cu fructe de sezon.

Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ca în vremea bunicii, plăcinta cu gutui este alegerea perfectă. Pe lângă acest deliciu irezistibil, putem face foarte ușor acasă și o prăjitură cu gutui caramelizate, rafinată și gustoasă. Dacă vrem să îi cucerim pe cei mici de la masă, atunci putem alege rețeta de faguri pufoși și umpluți cu dulceață sau cu ciocolată.

În sezonul rece, gospodinele se întrec în tot felul de rețete de plăcintă cu mere, gutui, prune sau cu pere. Toate sunt delicioase și pe placul multora dintre noi. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert ca în vremea de odinioară, ideală este savuroasa plăcintă cu gutui.

Cum să pregătești acasă un desert irezistibil

Pentru delicioasa și aromata plăcintă cu gutui vom avea nevoie de 500 g de făină, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de ulei, 1 pliculeț de praf de copt, 1 pliculeț de zahăr vanilat și 6 ouă. Pentru umplutură vom folosi 5 gutui, 2 mere, 5 linguri de zahăr, 2 linguri de stafide, 50 g de miez de nucă zdrobit, coajă rasă de lămâie, 1 praf de scorțișoară și 2 linguri de biscuiți măcinați sau de pesmet. Pentru decor vom folosi zahăr pudră vanilat.

Mai întâi se spală și se curăță merele și gutuile de coajă, se dau prin răzătoare, apoi se amestecă cu zahărul, scorțișoara și coaja rasă de lămâie. Se călesc la foc mic până când zeama începe să scadă. La final, se pun stafidele și se lasă umplutura la răcit.

După aceea, se pregătește aluatul pentru plăcinta cu gutui. Se amestecă ouăle împreună cu zahărul, uleiul și zahărul vanilat, apoi se adaugă făina cu praful de copt. Se amestecă toate aceste ingrediente până când obținem un aluat elastic și nelipicios. Se întinde foarte bine aluatul și se împarte în două.

Prima foaie de aluat se așază pe o tavă rotundă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se presară biscuiții măcinați, apoi se pune umplutura cu gutui și mere. După aceea se adaugă nucile zdrobite, iar la final se pune deasupra cealaltă foaie de aluat pentru a acoperi plăcinta.

Plăcinta se pune la cuptor timp de 45 de minute și se poate verifica dacă este gata aplicând testul cu scobitoarea. Când plăcinta cu gutui este gata, se scoate din cuptor, se pudrează cu zahăr vanilat și se lasă la răcit, apoi se porționează pentru a fi servită.

Delicioasa plăcintă cu gutui este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, vom obține un desert irezistibil. Plăcinta cu gutui are o savoare aparte și poate fi pregătită la mesele festive alături de alte prăjituri fragede și gustoase.

Adauga un comentariu