Culinar

Cea mai bună prăjitură cu cafea. Rețeta unui desert rafinat și gustos

Publicat: 15 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai bună prăjitură cu cafea. Rețeta unui desert rafinat și gustos
Delicioasa prăjitură cu cafea este preferata multora dintre noi, fiind un desert rafinat și gustos.

Dacă vrem să pregătim acasă ceva dulce, ideală este delicioasa prăjitură cu cafea. Aceasta se face foarte ușor și avem nevoie de câteva ingrediente. Prăjitura cu cafea poate fi pregătită și la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil. Iată rețeta unui desert rafinat și gustos.

Prăjitură cu cafea, gustoasă și aromată

Delicioasa prăjitură cu cafea este preferata multora dintre noi. Acest desert rafinat este ideal la mesele festive, alături de alte prăjituri gustoase. Prăjitura cu cafea se face foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține la final un desert care îi va cuceri pe musafiri.

Dacă la masă se află și copii, atunci putem pregăti prăjitura Kinder Bueno, cremoasă și cu un blat pufos. Pentru iubitorii de deserturi tradiționale ideal este checul în 3 culori, care ne va aminti cu siguranță de vremea copilăriei.

Dacă vrem să îi impresionăm pe toți cei de la masă cu un desert spectaculos avem nevoie de câteva arome inedite pentru a obține un desert de neuitat.

Cum să pregătești acasă un desert aromat

Pentru a pregăti o delicioasă prăjitură cu cafea avem nevoie de 6 ouă, 5 linguri de făină, 1 lingură de cacao și 1 pliculeț de praf de copt, ingrediente folosite la pregătirea primului blat. Pentru pufosul blat cu nucă vom folosi 6 albușuri, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de miez de nucă și 2 linguri de făină.

Pentru delicioasa cremă avem nevoie de 4 gălbenușuri, 200 g de zahăr pudră, 250 g de unt și 5-6 linguri de cafea. Dacă vrem să pregătim un sirop delicios pentru prăjitura cu cafea vom folosi 4 linguri de zahăr, 250 ml de apă și esență de rom.

Mai întâi pregătim primul blat pufos pentru gustoasa prăjitură Se bat albușurile spumă, apoi se adaugă zahărul, făina, gălbenușurile și praful de copt apoi se amestecă foarte bine până când obținem o compoziție omogenă și un aluat elastic. Se pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se pune la cuptor până când se rumenește ușor.

Când primul blat este gata, pregătim blatul cu nucă. Se bat albușurile spumă cu ajutorul unui mixer, apoi se adaugă treptat zahărul, miezul de nucă și făina apoi se amestecă foarte bine. Se pune aluatul pentru blatul cu nucă în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor.

Între timp pregătim delicioasa cremă pentru prăjitura cu cafea. Pentru aceasta se bat gălbenușurile spumă, apoi se adaugă cafeaua, zahărul, iar după ce se omogenizează, se pune compoziția la fiert la foc mediu. După ce crema capătă o textură fină se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Se însiropează primul blat apoi punem peste acesta jumătate din cantitatea de cremă. După aceea se pune al doilea blat de nucă însiropat. Se adaugă crema rămasă și se uniformizează. La final putem decora gustoasa prăjitură cu glazură de ciocolată sau cu frișcă.

Se pune prăjitura la frigider pentru câteva ore apoi se taie felii. Cu siguranță vom obține la final o prăjitură savuroasă și aromată.

Delicioasa prăjitură cu cafea este preferata multora dintre noi, fiind un desert rafinat și gustos. Această prăjitură se face foarte ușor acasă, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, ne vom încânta papilele gustative cu o prăjitură irezistibilă.

Adauga un comentariu