Culinar

Cea mai bună prăjitură cu mere fără aluat, un desert simplu și delicios

Publicat: 21 iun. 2022
o prajitura cu mere din care este taiata o felie
Cea mai bună prăjitură cu mere fără aluat se prepară în doar câteva minute

Cea mai bună prăjitură cu mere are o textură cremoasă și este bogată în fructe. Aceasta nu este ca restul plăcintelor cu aluat. Se prepară doar din câteva linguri de făină și are consistența unei budinci cu vanilie. Pentru o aromă intensă se poate opta ca în compoziție să se pună coajă de lămâie și portocală.

Rețeta este una dintre cele mai îndrăgite de toți membrii familiei. Desertul este foarte ușor de gătit și aveți nevoie de doar câteva ingrediente, un bol și un mixer. 

Cea mai bună prăjitură cu mere cu textură de budincă

O prăjitură delicioasă și aromată cu mere este cea fără aluat. Aceasta se prepară din doar câteva linguri de făină și foarte multe fructe. Desertul are gust de budincă și se gătește foarte ușor, fiind gata în doar 50 minute. Pentru aproximativ 10 porții, adică 1300 grame de plăcintă veți avea nevoie de 2 ouă, un kilogram de mere, 10 grame de praf de copt, 30 grame de unt, 70 grame de zahăr, o linguriță esență de vanilie, 100 grame de făină și lapte. Primul pas pe care îl veți face va fi prepararea aluatului. 

Acesta va avea consistența unei compoziții de clătite. Cea mai bună prăjitură cu mere este realizată dintr-un singur strat și aveți nevoie de doar un mixer și un bol. Pe cât de repede se prepară, pe atât de repede se și mânâncă. Fiind foarte gustos, desertul se consumă extrem de repede cât este cald. Totodată, aceasta se poate servi și rece.

Cum prepari un desert cu o aromă intensă de mere

Mai întâi veți prepara compoziția aluatului. Într-un bol se vor mixa cele două ouă împreună cu zahărul, esența de vanilie și un praf de sare. Va trebuie să le amestecați până ce vor căpăta consistența unei spume de culoare albă. La acest pas se poate adăuga coaja rasă de la o lămâie. Puteți opta doar dacă vreți ca prăjitura să aibă o aromă fină de lămâie și nu de vanilie. De asemenea, se poate pune și coaja rasă de la o portocală. Ulterior, se va turna laptele și untul topit și răcit. Se amestecă bine până ce compoziția devine omogenă. Făina va fi adăugată treptat în timp ce mixați pentru a nu se forma cocoloașe. Împreună cu aceasta se pune și praful de copt. La final se vor adăuga și merele. Fructele vor fi spălate și curățate de coajă și cotor. De asemenea, vor trebui tăiate felii cât mai subțiri cu ajutorul unui cuțit. 

Fiecare măr tăiat va trebui pus în compoziția de aluat și apoi amestecat. Veți observa că fructele vor fi doar unse, nu vor fi complet acoperite de compoziție. Când este gata, veți preîncălzi cuptorul și veți pregăti tava. Veți avea nevoie de o formă de 26 – 28 de centimetri ce va fi tapetată cu hârtie de copt. După ce turnați prăjitura, va trebui să o neteziți, astfel încât merele să nu fie foarte răsfirate. Va trebui să o lăsați timp de 40-45 minute la 200 grade. Desertul se va lăsa în tavă pentru a se răci, apoi se va tăia felii și va fi servit. Aceasta poate fi mâncată alături de un topping de fructe, ciocolată sau înghețată. 

Cea mai bună prăjitură cu mere fără aluat se prepară în doar câteva minute. Rețeta este foarte delicioasă și aromată. De aceea, când este caldă vă poate veni destul de greu să vă opriți din mâncat. O altă rețetă gustoasă este plăcinta cu mere ca la bunica.
Adauga un comentariu