Culinar

Cea mai bună prăjitură cu vișine: Gustul senzațional, de odinioară!

Publicat: 11 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Unul dintre cele mai bune deserturi cu care ne aștepta de obicei bunica era prăjitura cu vișine, iar acel gust nu are cum să nu ne rămnână în amintire.

Cea mai bună prăjitură cu vișine, așa cum doar bunica știa să o facă, este o prăjitură simplă de făcut, având un pandișpan simplu.

Prăjitura cu vișine, ca la bunica, este o prăjitură cuun gust extraordinar, ușor vanilată, ușor acrișoară de la vișine și care poate fi servită și după câteva zile, asta dacă n ueste mâncată pe nerăsuflate încă de atunci când este făcută.

Rețeta celei mai bune prăjituri cu vișine, ca la bunica, este ușor de făcut de către orice gospodină și este perfectă pentru orice copil, mai ales că bunica obșnuia să pună multe vișine.

mai multe bucăți de prăjitură cu vișine

Cea mai bună prăjitură cu vișine: Ingrediente simple pentru un gust savuros

Pentru prăjitura cu vișine, bunica folosea 8 ouă, 200 g zahăr, 50 ml de ulei, 250 g făină, zahăr vanilat, coajă de lămâie, un praf de sare și 1 kg de vișine.

Mai întâi, bunica spală vișinele, le curăță de sâmburi și le lasă la scurs. Pe urmă, bunica bătea albușurile spumă tare, se adaugă apoi zahărul și se bate în continuare până ce se obține o spumă tare, densă și lucioasă.

Pe urmă, bunica adăuga treptat gălbenușurile, zaharul vanilat, sarea și coaja de lămâie. Apoi amesteca cu mixerul dat pe turație mai mică și adăuga treptat jumătate din făină, uleiul și apoi cealaltă jumătate de făină.

mai multe bucăți de prăjitură cu vișine

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, bunica întindea aluatul. Pe urmă, punea vișinele bine scurse bucată cu bucată. Bunica avea grijă să „arunce” mai de sus, pentru a ajunge mai adânc în aluat și altele mai de jos, pentru a rămâne la suprafață. Astfel prăjitura cu vișine a bunici avea vișine în toată grosimea prăjiturii.

Bunica cocea prăjitura cu vișine aproxiamtiv 25 minute, la 180°C.

După ce scotea prăjitura din cuptor, presăra zahăr tos sau zahar pudră.

prăjitură cu vișine

Prăjitura cu vișine, cu aluat cu unt sau ulei

La această rețetă, bunica separa ouăle, albușurile le bătea spumă împreună cu zahărul.

Gălbenușurile se bat cu sarea, apoi se adaugă untul topit, amestecând ușor, ca la maioneză. Buncia amesteca albușurile cu gălbenușul și vanilia, apoi adăuga făina cernută, în ploaie, treptat.

Pe urmă, bunica adăuga fructele curățăte de sâmburi și bine scurse, având grijă să amestece ușor, de jos în sus, pentru a nu se lăsa aluatul.

mai multe bucăți de prăjitură cu vișine

Pe urmă, bunica turna totul în tava tapetată cu hartie de copt sau unsă cu ulei și tapetată cu făină și o dădeas la copt în cuptorul preîncâlzit, la 180 de grade, timp de 35-40 de minute. La final, când o scătea din cuptor, bunica pudra prăjitura cu zahăr tos sau zahar pudră.

Pentru cei care sunt îndrăgostiți de rețetele de odinuioară, pot încerca și rețeta celei mai bune prăjituri cu brânză de vaci, așa cum doar mama știa să facă, dar și rețeta de cornulețe cu untură, ca la mama acsă și cea de gogoși, cum făcea mama.

Adauga un comentariu