Diverse

Cea mai buna prietena sau cel mai siret dusman? Pazeste-ti secretele

Publicat: 11 sept. 2017
4

In realitate, prieteniile legate la aceasta varsta sunt bazate de multe ori pe conjuncturi, iar competitia pentru atentia unui baiat sau popularitatea in grup sunt motive suficiente pentru a trada increderea cuiva. Ai grija deci cui ii impartastesti cele mai intime ganduri.

 Ocoleste barfa. Desi te descarci cand ii impartasesti prietenei tale frustrarile si judecatile despre altii, iar discutiile in care ii criticati pe prietenii vostri va apropie ca pe membrii unei fratii, gandeste-te cat de mult pot rani vorbele voastre odata ce sunt auzite de subiectii barfelor. Crezi ca aveti un acord de confidentialitate? Mai gandeste-te. Daca o consideri pe o fata cea mai buna prietena a ta, ar trebui sa fie un test pentru relatia voastra ocolirea acestor discutii. Cand nu ii barfiti pe altii mai aveti despre ce vorbi? Daca va uneste numai asta, prietenia voastra va rezista tot atata timp cat tine antipatia pentru cineva sau simpatia pentru altcineva.

 Alege secretele. Crezi ca totul trebuie discutat cu prietena ta cea mai buna, dar nu este asa. Sunt lucruri pe care trebuie sa le pastrezi numai intre tine si parintii tai, de exemplu, sau intre tine si prietenul tau. Nu inseamna ca nu ai incredere in prietena ta daca nu ii reproduci toate discutiile la care iei parte, inseamna doar ca respecti intimitatea celorlalti din viata ta: poate ei nu isi doresc sa afle si ea ce probleme au ei.

 

Evita izolarea de ceilalti. Oricat de apropiate ati fi tu si prietena ta cea mai buna, fa eforturi ca sa socializezi si cu altii. Daca iti petreci toate serile cu ea la telefon si toate weekendurile in mall cu ea, daca va imbracati la fel si vorbiti la fel, este posibil ca in curand relatia voastra sa devina nociva. Prietena cea mai buna nu inseamna “singura prietena”. Fii deschisa la cunoasterea altor oameni, acorda-le respect si timp si altora si ramane ingnoranta la parerile si pasiunile altora. Altfel, prietenia ta iti va distruge viata sociala si iti va aduce mai mutle frustrari decat satisfactii. va sau simpatia pentru altcineva.

 

 

www.noifetele.ro

Adauga un comentariu