Iată cea mai bună reţetă de mămăligă cu brânză şi smântână. E o masă consistentă, gustoasă şi săţioasă. Îţi aminteşte, cu siguranţă, de vacanţele la bunici. Chiar şi ciobanii o prepară foarte des la stâni. De ce ingrediente ai nevoie?
Pentru cea mai bună reţetă de mămăligă cu brânză şi smântână ai nevoie de ingrediente puţine, dar de calitate. În maxim 30 de minute îţi faci prânzul ori cina ideale. Poți consuma mămăliga nu doar cu telemea, ci și cu brânză de vaci, jitniță, brânză de burduf ori cașcaval. Spor la gătit şi poftă bună!
Mai întâi pune apă într-un ceaun de tuci, împreună cu sarea şi un pumn de faină. De ce şi faina? Pentru a vedea mai repede când apa da în clocot. În momentul în care începe să fiarbă, adauga faina în ploaie şi da focul la intensitate mai mică. Cu o mână presara faină, iar cu cealaltă învârte în ceaun. Foloseşte un făcăleţ sau un ţel mai mare.
Lasă faina să fiarbă la foc domol. Atunci când observi că începe să se îngroaşe şi îşi măreşte volumul, da focul spre mediu şi continuă să amesteci. Adaugă apoi untul. În momentul în care acesta s-a topit, iar mămăliga e fiartă, niveleaz-o şi răstoarn-o. Din loc în loc pune în ea câte un cub de temelea şi acoper-o. Poţi pune, dacă vrei şi caşcaval. Acesta se va topi şi va avea mămăliga gust şi mai bun. Serveşte-o apoi cu câteva linguri de smântână. Alături pune și o ceapă verde și chiar și niște bucățele de friptură, cârnați de casă, ficat de porc la cuptor ori carne din putină.
Ţine cont de următoarele sfaturi:
De ce să consumi mămăligă? Pentru că are un aport bogat de vitamine. Este recomandată mai ales persoanelor cu probleme pulmonare sau cu anemie. Mămăliga românească e mai densă decât polenta italiană.