Culinar

Cea mai buna reteta pentru porumb fiert. Cum se face

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cea mai buna reteta pentru porumb fiert. Cum se face
Porumbul nu are nevoie de mult pentru fierbere, dacă e recoltat la început de sezon

Îţi aduci aminte cum mâncai la bunici porumb fiert? Era fragezi şi cu boabe suculente. Alteori ţi-i cumpărai de prin parcuri ori târguri, chiar dacă nu erau preparaţi în cele mai bune condiţii igienice. Înainte de `89 era foarte dificil să faci rost de câţiva de pe câmp, întrucât se considera că e „furt din avutul obtesc”.

Acum, pietile sunt pline. Ba chiar găseşti porumb fiert ori pregătit pentru fierbere chiar şi iarna, în unele supermarketuri. Cea mai bună reţetă pentru porumb fiert este uşoară, nu are nimic complicat în ea. Mai degrabă e bine să ştim câteva ponturi. Hai să vedem mai întâi de ce anume avem nevoie pentru a fierbe porumb:

Ingrediente:

  • câţiva ştiuleţi pentru porumb
  • unt
  • apa
  • sare

Mod de preparare:

Desfă porumbul din pănuşe, dar nu arunca mătasea. În India şi nu numai, porumbul e pus la fiert cu tot cu firele de mătase. Dacă ştiuletele are zone cu probleme, vârf ţuguiat şi fără boabe ori cotor, se îndepărtează cu un cuţit bine ascuţit. Iar în cazul în care nu ai la dispoziţie o oală mare, poţi rupe ştiuleţii în două. Îţi va fi mai uşor şi să-i fierbi, şi să-i mănânci.

Bunicii aveau un truc. Acopereau, chiar căptuşeau bine, fundul oalei cu pănuşe. Peste ele puneau porumbul, apoi restul panuselor, cu tot cu mătase.

Ştiai că mătasea porumbului e un diuretic natural?

Înainte de a adăuga apă, întrebarea este dacă se pune sare la început sau la sfârşit. În cazul multor mâncăruri, ea se încorporează la final întrucât întăreşte ingredientele. În situaţia de faţă, nu este deloc greşit să pui la început sau la sfârşit. Dimpotrivă, dacă pui la început, porumbul va avea o savoare în plus, întrucât a fiert în apă sărată. Aşadar, pentru o oală de aproximativ 5 litri, ai nevoie cam de 1,5 linguriţă de sare.

Se toarnă apa apoi, cam 2-3 degete peste porumb, se acoperă cu o farfurie, apoi cu un capac şi se dă focul la mic spre mediu. Ar trebui să fie gata în aproximativ 20 de minute, dacă vorbim de porumb recoltat la început de sezon, sau în 30-40 de minute, dacă e spre finalul sezonului, înainte de a se transforma total boabele.

Înainte de servire, cât încă sunt fierbinţi, poţi să pui pe fiecare câte un cubuleţ de unt, sare şi, poate, chilli (în funcţie de preferinţe).

Iată ce beneficii are pentru sănătate porumbul fiert:

Adauga un comentariu