News Flash:

Cea mai buna si iubita reteta - Cartofi carbonara - Nu te saturi de ea niciodata si se face foarte repede

16 Februarie 2017
106115 Vizualizari | 0 Comentarii
cartofi carbonara
Ingrediente:

1 kg cartofi
150 gr carne de curcan
1 ceapa mica
300 ml smantana pentru gatit
100 gr parmezan
1 ou
sare
piper
patrunjel tocat (optional, pentru decorat)
2-3 felii de bacon
unt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tava cu unt.
Se pun cartofii la fiert in apa fierbinte cu sare, dupa cum doresti:  curatati, taiati rondele, cubulete sau chiar intregi. Se lasa 10-15 minute la fiert, in functie de grosime.
ATENTIE: nu trebuie sa ii lasi sa se faca pana la capat.

Amesteca smantana cu oul, parmezanul si asezoneaza cu sare si piper. Taie ceapa julien, pune-o la prajit in unt si dupa ce devine usor aurie si ticloasa pune curcanul taiat cubulete. Se lasa la calit putin, cam pana incepe sa se simta aroma carnii fripte de curcan. Separat, daca vrei, pune la projit niste bacon taiat marunt.
Scurge cartofii de apa, taie-i daca nu i-ai taiat de la bun inceput. Pune-i in tava, toarna sosul si presara deasupra bucatile de curcan usor fripte. mesteca usor toate ingredientele. Presara patrunjel pe deasupra si da la cuptor pana se rumeneste usor – circa 30 de minute. Dupa 15 minute, redu la jumatate focul.
S-au facut cand cartofii s-au patruns.

sursa: unica

cartofi patrunjel bacon celsius unt curcan
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1684 (s) | 22 queries | Mysql time :0.038508 (s)