Magazin

Cea mai buna tara pentru a emigra, daca esti muncitor necalificat

Publicat: 16 mai 2019
1

Multi dintre cei care doresc sa lucreze in strainatate se ghideaza doar dupa salarii. Este adevarat ca Norvegia, Suedia sau Danemarca au salarii uriase, insa in acelasi timp, aceleasi tari reusesc sa puna destul de multe piedici in ceea ce priveste limba si sunt extrem de scumpe. Conform romanilor care lucreaza deja in strainatate si conform specialistilor, cele mai bune tari pentru a emigra sunt Germania, Austria, Marea Britanie sau Spania. Acestea au deja comunitati foarte mari de romani in care oricine se poate integra, au salarii mari si o piata de munca in care muncitorii din tara noastra sunt bine integrati. 
In plus, limbile engleza, spaniola sau germana sunt cunoscute in randul tinerilor romani sau, daca nu sunt cunoscute se invata relativ usor. 
Nu in ultimul rand, zborurile catr aceste tari sunt relativ mici dat fiind traficul aerian foarte bine dezvoltat si numeroasele curse. 

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa emigrezi?
Daca nu ai o calificare si vrei sa te angajezi in afara tarii, este bine sa te gandesti foarte atent la ceea ce vrei sa obtii de la un astfel de pas. Conform specialistilor, este bine sa alegi un domeniu in care exista sansa de a evolua si de a obtine calificari. Constructiile sau domeniul Horeca sunt foarte indicate, in conditiile in care se pot obtine destul de usor calificari precum cea de bucatar, ospatar, barman, tamplar sau sudor.
In principiu, este bine sa fii atent chiar si la cel mai mic detaliu. Cel mai bine este sa cauti locuri de munca pe site-uri de incredere, cum ar fi jobslist si sa te asiguri ca ai toate informatiile inainte de a pleca. Firma ce urmeaza sa te angajeze trebuie sa fie de incredere, contractul pe care il semnezi trebuie sa fie transparent iar beneficiile trebuie sa fie cat mai multe. Este bine sa te orientezi catre firme care ofera si cazare sau masa, in conditiile in care in multe dintre statele europene vestice gasirea unei chirii poate sa fie o problema destul de mare si foarte costisitoare.
Inainte de a pleca intr-o tara straina este bine sa cauti cat mai multe informatii referitoare la aceasta tara si daca nu stii limba, sa o inveti macar la nivelul de baza. Localnicii te vor aprecia mult mai mult daca stii cum sa ceri un produs la magazin sau daca stii sa intrebi pe straa cum ajungi intr-un anumit loc. 
Informeaza-te si in ceea ce priveste costurile si fa-ti un calcul foarte bine pus la punct. In foartet multe tari costurile sunt mult mai mari decat in Romania si este posibil ca un venit care pare de 3-4 ori mai mare sa iti aduca un nivel de viata similar cu cel pe care il ai in tara. In astfel de conditii, s-ar putea sa vezi altcumva lucrurile.
In principiu, exista o multime de oportunitati pentru persoanele necalificate atunci cand vine vorba despre locuri de munca in strainatate iar cei care doresc sa munceasca o pot face si chiar pot sa isi dezvolte o cariera. Atata vreme cat esti abonat la cat mai multe site-uri de joburi, ai un CV bine pus la punct cu toata experienta pe care o ai si perseverezi, poti gasi cu usurinta locul de munca perfect.
Locuri de munca in Romania si in strainatate pe www.jobslist.ro
 

Adauga un comentariu