Culinar

Cea mai bună umplutură de cozonac. Rețeta bunicii pentru un cozonac pufos și gustos

Publicat: 20 apr. 2022
umplutura de cozonac
Pentru a pregăti o delicioasă umplutură de cozonac avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta veche a bunicii, la final vom obține cei mai buni cozonaci de casă.

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cea mai bună umplutură de cozonac. Savurosul cozonac de casă este nelipsit de la masa de Paști. Acesta se face foarte ușor dacă ținem cont de câteva trucuri simple din rețeta bunicii. Pe lângă un aluat fraged, este important să pregătim corect delicioasa umplutură cu nucă pentru a ne bucura la final de un desert tradițional aromat. Iată rețeta bunicii pentru un cozonac pufos și gustos.

Umplutură de cozonac cu nucă, aromată și gustoasă

De la masa de Paști nu lipsește cozonacul pufos ca la mama acasă. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase cu care să îi încânte pe cei de la masă. Pentru iubitorii de preparate tradiționale, ideal este cozonacul făcut ca odinioasă, pufos și savuros. Dacă ne dorim să obținem la final niște cozonaci irezistibili și pe placul tuturor musafirilor, atunci trebuie să știm cum să facem cea mai bună uumplutură de cozonac.

Aceasta se face foarte ușor și cu puține ingrediente, dar pentru un plus de savoare putem adăuga diferite arome. De la stafide și rahat până la esențe de rom sau vanilie, toate ne vor ajuta să pregătim un cozonac de casă delicios. Pentru cei începători în bucătărie, ideală este rețeta de cozonac fără frământare, simplă și rapidă.

Dacă vrem să facem pentru masa de Paști niște cozonaci cu nucă și cacao, atunci trebuie să pregătim mai întâi un aluat fraged și pufos, dar și o umplutură gustoasă și aromată.

Cea mai simplă rețetă pentru un cozonac de casă delicios

Pentru gustosul cozonac făcut acasă avem nevoie de ingrediente de calitate pentru aluat și de câteva ingrediente pentru gustoasa umplutură. Pentru aceasta vom avea nevoie de 500 g de miez de nucă, albușurile de la 5 ouă, 50 g de cacao, zahăr, esență de rom și esență de vanilie.

Umplutura de cozonac cu nucă și cacao este ușor de făcut, iar succesul este garantat dacă ținem cont de câteva trucuri. Într-un bol se bat gălbenușurile împreună cu puțin zahăr, iar după ce obținem o compoziție omogenă, se pune cantitatea de cacao, nuca măcinată și esențele apoi se amestecă bine. Unele gospodine pun și puțină răzătură de portocală sau lămâie în umplutură, nu doar în compoziția de aluat.

Acestui tip de cozonac i se mai poate adăuga în umplutură și câteva bucățele de rahat sau stafide, în funcție de preferințe. După ce umplutura este gata, se întinde bine aluatul și pe fiecare bucată de aluat se pune gustoasa umplutură de cozonac. Cozonacii se rulează apoi se pun în tăvi tapetate cu hârtie de copt. Înainte de a pune cozonacii la cuptor, se ung cu ou bătut cu puțin lapte.

Cozonacii se pun la cuptor, iar când sunt gata se lasă la răcit apoi se taie felii. Cu siguranță vom obține niște cozonaci de casă gustoși și aromați, făcuți cu o umplutură savuroasă.

Pentru a pregăti o delicioasă umplutură de cozonac avem nevoie de câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de secretele din rețeta veche a bunicii, la final vom obține cei mai buni cozonaci de casă. Gustosul cozonac este nelipsit de la masa de Paști, alături de alte bucate tradiționale, gustoase și pe placul tuturor.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect
Adauga un comentariu