International

Cea mai „dulce” moarte? Au MURIT dupa ce au mancat INGHETATA din comert

Publicat: 16 mart. 2015
1
Te-ai gandit vreodata ca iti pui zilnic sanatatea in mainile unor straini prin alimentele pe care le consumi? Trei oameni au murit in Kansas, SUA, dupa o toxiinfectie alimentara dezvoltata in urma consumului de inghetata.
Administratia pentru Alimentatie si Medicamente SUA (FDA) a anuntat ca au fost inregistrare cinci cazuri de listerioza in Kansas, dupa ce oamenii au consumat produse ale companiei de inghetata Blue Bell din Brenham, Texas. Potrivit FDA, bacteria listeria a fost gasita in mai multe sortimente de inghetata comercializate de compania Blue Bell. Compania a oprit productia si a retras bunurile ajunse pe rafturi, scrie Associated Press.
Bacteria Listeria contamineaza produsele proaspete, fructele si legumele si se manifesta prin febra, dureri musculare, crampe sau diaree. Infectia se poate instala dupa doua zile, uneori chiar si dupa doua luni de la infestare. Pentru a se preveni infestarea cu bacteria listeria produsele proaspete trebuie spalate bine si depozitate in frigidere la temperaturi mai mici de 4 grade.
Bacteria listeria poate fi gasita in laptele proaspat, uneori si in iaurt sau branza.  Cel mai mare risc de a se imbolnavi de listerioza il au batranii, femeile insarcinate si persoanele cu imunitate scazuta.
Adauga un comentariu