Eveniment-Social

Cea mai dura batalie de la Iasi. Lista candidatilor la fiecare primarie din judet

Publicat: 22 feb. 2016
1

@ Organizatiile politice din judetul Iasi au trecut la definitivarea listelor privind candidatii la functiile de primar din judetul Iasi @ In municipiile si orasele din judet se va da cea mai dura batalie din ultimii ani @ Lupte la baioneta vor avea loc si in principalele comune de la nivelul judetului Iasi @ Cotidianul BUNå ZIUA IASI prezinta in randurile de mai jos cine sunt principalii candidati la functiile de primar in localitatile din judetul Iasi

Principalele forte politice de la nivelul judetului Iasi au intocmit deja listele cu cei care vor candida pentru functiile de primar in comunele si orasele iesene. Batalia din acest an va fi una extrem de stransa, asta si pentru ca in unele dintre localitati primarii in functie fie nu mai pot candida din cauza problemelor cu legea, fie au parte de contracandidati puternici. In municipiul Iasi, principalii candidati sunt primarul in functie Mihai Chirica (PSD) si liberalul Marius Bodea. In municipiul Pascani, situatia este destul de ciudata, pentru ca actualul primar PSD, Dumitru Pantazi, nu ar mai candida din cauza problemelor pe care le are cu legea, social democratii urmand a desemna in curand un nou candidat. In schimb, PNL va miza pe consilierul local Marius Pintilie. La Harlau, PSD va trebui sa caute un nou candidat, dupa ce primarul Constantin Cernescu a fost arestat la domiciliu. Si in acest caz, PNL va miza pe un consilier local, in persoana lui Constantin Fotea. In Targu Frumos, PSD va merge in continuare pe mana primarului Ionel Vatamanu, in vreme ce PNL va miza pe consilierul Costel Florea. In acest oras, lupta pare insa transata, avand in vedere ca in cei 4 ani, Ionel Vatamanu a schimbat fata orasului, modernizand infrastructura urbei.

In orasul Podu Iloaei, lupta se va da intre primarul Gabriel Istrati (PSD) si antreprenorul Ioan Alexa, creditat deja cu cele mai mari sanse. Si in cele mai mari comune iesene pare ca au fost conturate numele celor care vor candida din partea principalelor forte politice. In comunele din jurul municipiului Iasi, cele mai mari sanse le au liberalii. La Letcani, principalul favorit este primarul PNL Stelian Turcu. Adversarul sau este Ioan Nottinger (PSD), actual viceprimar. La Aroneanu, primarul liberal Benone Moruzi se va confrunta cu Vasile Guzganu (PSD). La Miroslava, Dan Nita, fost primar PDL, actual PNL, va duce o lupta stransa cu candidatul PSD, Ilie Apostol. PSD va castiga fluierand si la Lungani, unde il va sustine tot pe Gheorghe Pricopie, si la Ipatele, unde Costica Postarnac pare sa nu aiba un contracandidat real. De asemenea, PSD se afla intr-o pozitie favorabila si in comunele din sudul judetului, Schitu Duca si Ciortesti, unde Mihai Mihalache si Gheorghe Gurzun au toate sansele sa mai stea inca patru ani in fruntea comunitatilor pe care le conduc de peste un deceniu.

De asemenea, PSD se afla intr-o pozitie favorabila si la Bivolari, unde Liviu Teodorescu este sustinut puternic de populatie, datorita proiectelor sale. La Rediu, liberalul Vasile Haidau are prima sansa, in schimb la Ciurea, social democratul Catalin Lupu porneste ca favorit, in vreme ce la Holboca, primarul Constantin Stefurac (PSD) are de asemenea prima sansa. In prezent, PSD are 64 de primari in functie, din cei 98 din intreg judetul. Surse din cadrul PSD Iasi sustin ca organizatia mizeaza pe obtinerea a cel putin 50 de primarii dupa alegerile din 5 iunie. Sunt insa unele primarii unde lupta va fi stransa. De exemplu, la Motca, primarul Constantin Serioja Hobinca (PSD) se va duela cu Costel Artenie (PNL), in vreme ce la Raducaneni, primarul liberal Mihai Irimia se va bate cu Neculai Botezatu (PSD), fostul primar in functie. Si la Cotnari, PSD nu va mai miza se pare pe actual primar Vasile Baeanu, social democratii urmand a-l arunca in lupa pe Vasile Cretu, fostul primar pana in 2012. Din partea PNL va candida Paul Besleaga, actual consilier local. La Baltati, lupta se va da intre primarul Vasile Astefanei (PSD) si consilierul PNL Ovidiu Pricope.

Batalie stransa

Si in comunele mai mici din judet batalia va fi extrem de stransa. De exemplu, la Popesti ar urma sa candideze primarul PNL Vasile Lupu si viceprimarul Gabriela Alupoaiei, din partea PSD. La Tibanesti, impotriva primarului Vasile Ipate (PNL) va candida Aurica Cobuz (PSD). La Probota, batalia se va da intre primarul Vasile Dadu (PSD) si Constantin Zamisnicu (PNL), iar la Focuri primarul Vasile Macovei (PSD) se va infrunta cu liberalul Constantin Pantaru. In comuna Cristesti, primarul PSD Constantin Bolohan se va duela cu liberalul Mircea Ciobanu, iar la Vanatori, primarul PSD Constantin Lupu il va infrunta pe liberalul Iulian Budeanu. La Roscani, primarul PSD, Ginovel Gheorghiu il va infrunta pe liberalul Mihai Turcuman. In cea mai mare parte din comune, listele cu numele candidatilor au fost conturate. Si formatiunea Miscarea Populara pare ca a batut in cuie aproape 50 de nume pentru functia de primar. Cap de afis va fi deputatul Petru Movila, ce va candida la functia de primar al municipiului Iasi. Alte partide, precum Alianta Liberalilor si Democratilor sau Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei s-au urnit mai greu si inca alearga dupa candidati prin majoritatea localitatilor din judet.

Comentarii
 • Doamneeee, inca 4 ani cu Mihalache in Schitu Duca??? Sa aiba el grija sa mentina aceeasi mizerie colosala in sate, sa fie aceleasi buruieni cat gardu’ de-a lungul DN24? Sa avem aceleasi gradinite neincalzite? Aaa, dar sa avem Primaria varuita in rosu ca sa se vada pana la Bucuresti ce fidel este el partidului 🙂 🙂
  Halal primar care este el!!

 • Peimarul TURCU STELICA ……..urmeaza sa fie trimis in judecata, dosaul se afla pe masa procurorilor …..pentru nerespectarea unor hotarari judecatoresti privind terenul …….va garantez .

 • Votati pe JUMULICA din FANTANELE, afemeiatul nr.I din zona, familist de 5 lei, ,,absorbant,, de fonduri europene, cotizant de top la pusculita PSD-ului
  Sa iasa JUMULICA cu spaga : miere si cartofi pentru toata zona
  Hai liberare,tarane

 • Numai lume buna! care condamnat cu suspendare,care vanat de DNA,care n-a facut nimic pentru localitate! Si de unde ideea asta ca ” lucurile sunt transate deja” .Aveti ceva informatii si noi nu le stim? lasati oamenii sa vina la vot intai,sa aleaga un om penal si pe urma vedem care si cum se transeaza primariile….

 • Dar dosarele domnului actual primar mafiot Dan Nita cand intra pe ordinea de zi al DNA Iasi, cel mai corupt DNA din Romania,il informeaza (***** ginerele de la SRI).O sa i se infunde si lui Nita comunistul si cel mai urat si betiv primar din Romania.Nu scapi tarane de catuse ai sa vezi ca prea multi iti vor capul tarane..

Adauga un comentariu