Boli si tratamente

Cea mai eficienta metoda de a scapa de apneea de somn

Publicat: 03 ian. 2019

Circa 10% din persoanele care sforaie au si apnee de somn. Aceasta este o pauza de respiratie mai mare de zece secunde consecutiv. Circa 10% din persoanele care sforaie au si apnee de somn. Aceasta este o pauza de respiratie mai mare de zece secunde consecutiv.   

Cei care sufera de apnee de somn pot opta intre mai multe variante de tratament, de la purtarea unei masti cu oxigen pe parcursul intregii nopti pana la tratamentul chirurgical. Prima indicatie este insa aceea de a slabi. Doar 5 kilograme mai putin poate scadea numarul de episoade de apnee cu 30%. Atunci cand incetam sa respiram organismul se trezeste chiar daca nu suntem constienti de acest lucru. Efectul este acela ca nu ne putem odihni niciodata profund, or organismul are nevoie de doua lucruri pe timpul noptii: de somnul REM – cu miscari rapide ale globilor oculari – si de somn profund. Pentru a ajunge la faza REM avem nevoie de circa 90 de minute de somn profund. Daca ne trezim cate zece minute la fiecare ora – ceea ce este specific celor cu apnee – nu ajungem niciodata la REM si nu ne trezim odihniti, potrivit adevarul.ro.

In primele faze ale apneei de somn nu exista niciun fel de efecte asupra organismului, in afara unor perioade de lipsa de oxigen care pot duce la uciderea celulelor cerebrale. Pe masura ce starea avanseaza insa pot aparea probleme legate de hipertensiunea arteriala, oboseala excesiva in timpul zilei, pierderi de memorie si dureri de cap dimineata. In timp, creste riscul de accident vascular-cerebral, iar in unele cazuri apneea poate duce la tulburari de ritm cardiac si la alte evenimente cardiovasculare care pot conduce la deces. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit