Magazin

Cea mai frecventa greseala pe care o faci atunci cand prepari CAFEA la ibric

Publicat: 17 mart. 2014

Un specialist din industria cafelelor care activeaza in Romania din 1990 explica cum se face corect cafeaua la ibric.

Cafeaua la ibric este o metoda turceasca. Apa trebuie sa fie rece, cafeaua trebuie sa fie macinata pulbere. Cand incepe sa fiarba, se amesteca o data cu apa rece si se da in clocot a doua oara, dupa care este pregatita. Apa rece se pune pentru a decanta zatul. La fel ca la espresso, crema este aceea care arata daca a fost facuta bine. Caimacul trebuie sa fie plin in toata ceasca ”, a explicat pentru zf.ro Sherif Abdala, un libanez care importa mai multe marci de cafea in Romania.

Citeste si Trei bauturi usor de preparat care TOPESC GRASIMEA

Iata alte lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti prepari cafeaua.

Calitatea apei
O cafea contine 98% apa. In functie de cat de buna este apa pe care o folosesti, asa va fi si cafeaua. Daca apa de la robinet are un gust oribil, cel mai probabil si cafeaua ta va fi la fel. Cel mai bine este sa folosesti apa filtrata.

Citeste si Cum te lasi de fumat? A fost descoperita o noua metoda care are efecte MIRACULOASE

Nu tii cont de cantitati
Cantitatile perfecte cand vine vorba de cafea sunt urmatoarele: 2 linguri la 170ml apa. Bineinteles, daca vrei o cafea mai tare, poti pune mai multa cafea. Important este sa stai cat mai aproape de aceste cantitati.

Boabe ieftine de cafea
Stim ca vrei sa faci economii, iar cafeaua nu pare o prioritate. Insa merita sa investesti in niste boabe de calitate. Mai bine iti cumperi cafea buna pentru acasa si renunti la cea din oras.

Citeste si Un NOU efect secundar al cafelei, descoperit de oamenii de stiinta

Depoziteaz-o corect
Daca vrei sa pastrezi cafeaua proaspata, tine-o intr-un recipient etans, intr-un loc racoros si intunecat. Recipientele din sticla, ceramica sau metal sunt cele mai bune, scrie foodstory.ro.



loading...

Adauga un comentariu