Local

Cea mai frumoasa infractoare din Iasi tremura din nou! Judecatorii trebuie sa anuleze tot!

Publicat: 03 mai 2016
1

@ Magda Tepoi a fost citata din nou in dosarul care vizeaza deturnarea de fonduri europene, desi a fost condamnata in mod definitiv la trei ani de inchisoare @ Judecatorul delegat sa puna in executare sentinta de condamnare a Magdei Tepoi nu a inteles ce acte trebuie sa anuleze si a cerut ajutorul colegilor sai @ In schimb, colegii judecatorului spun ca actele care trebuie anulate sunt enumerate foarte clar in hotararea de condamnare a Magdei Tepoi @ Este vorba de anularea documentelor false sau nelegale care au stat la baza deturnarii de fonduri europene

Dupa ce a fost condamnata definitiv in anul 2012 la o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de sase ani, Magda Tepoi s-a trezit cu o noua surpriza in dosarul sau de coruptie. Totul pleaca de la faptul ca, pe langa pedeapsa stabilita, judecatorii au decis sa fie anulate si toate actele false intocmite de aceasta in perioada in care a savarsit faptele penale imputate de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). De anularea acestor inscrisuri trebuia sa se ocupe judecatorul delegat de la Compartimentul Executari Penale din cadrul Judecatoriei Iasi. Numai ca, in momentul in care a studiat hotararea initiala a instantei pentru a consemna punctual fiecare documente care trebuie anulat, judecatorul delegat a considerat ca lucrurile nu sunt suficient de clar explicate in hotararea de condamnare. Astfel, judecatorul delegat a formulat o contestatie la executare, pentru a fi lamurit cu privire la documentele pe care trebuie sa le anuleze.

„Intr-adevar, a fost formulata o contestatie in anulare pentru ca judecatorul delegat la Executari penale a considerat ca in sentinta initiala nu este explicata foarte clar situatia documentelor care trebuie anulate. Judecatorul delegat a cerut lamuriri cu privire la datele, seria si numarul unor inscrisuri care au facut obiectul analizei instantei care a pronuntat sentinta penala nr. 4003 din 22.12.2008”, a precizat ieri judecatorul Cristina Valcu, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Iasi. Pe data de 12 aprilie 2016, Judecatoria Iasi a respins contestatia in anulare formulata de judecatorul delegat. Practic, Judecatoria Iasi a considerat ca instanta de fond a dat o decizie suficient de explicita si se intelege foarte clar ce acte trebuie anulate, fara sa mai fie nevoie de lamuriri suplimentare. Pe data de 29.04.2016, dosarul a ajuns pe masa judecatorilor de la Tribunalul Iasi, pentru ca acestia sa ia o decizie definitiva. Actele care trebuie anulate sunt, de fapt, foarte multe chitante, contracte sau documente care vizeaza plati facute in mod ilegal de Magda Tepoi.

Proiectul european, un vis frumos

Proiectul PHARE, ale carui fonduri au fost deturnate, a fost obtinut de Camera Regionala de Industrie si Comert, al carei director era Magda Tepoi, in anul 2004, si avea ca scop realizarea unui sistem de invatare continua, astfel incat oamenii de afaceri sa se poata adapta la realitatile economice. Numai ca, in urma unei sesizari a Serviciului Roman de Informatii, institutiile de control ale statului au facut o serie de verificari si au putut constata nereguli grave in cheltuirea banilor europeni. Constatarile institutiilor de control au ajuns la Departamentul National Anticoruptie, iar in urma cercetarilor proprii, procurorii au trimis-o in judecata pe Magda Tepoi pentru savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri. Un alt aspect destul de grav in acest dosar se refera la faptul ca, din fondurile europene alocate acestui proiect a fost finantat indirect si cotidianul Lumea Ieseanului, ziarul electoral al PNL Iasi, in campania de la alegerile locale si generale din 2004. Acest ziar a fost folosit pentru promovarea imaginii liderilor locali ai Aliantei PNL – PD (pe listele careia Magda Tepoi a candidat pentru un loc in Consiliul Judetean) in campaniile electorale.

„Nu s-au putut justifica cheltuielile facute cu ziarul”, se arata intr-un proces-verbal de control intocmit de expertii Agentiei de Dezvoltare Nord-Est, care aveau ca misiune monitorizarea acestui proiect. Suspiciunile in acest caz de coruptie au aparut in momentul in care s-a observat ca banii alocati de Comunitatea Europeana pentru acest proiect au disparut din contul proiectului in alte doua depozite bancare. Apoi, s-a descoperit ca o parte din bani a ajuns si in conturile lui Mihail Vlasov. Este posibil ca dupa aceea sa fi fost folosite fondurile in alte scopuri decat cele declarate in cadrul proiectului, putand fi probata astfel deturnarea de fonduri. Mai mult, in cadrul acestui proiect s-au facut o serie de achizitii de bunuri si servicii. Firmele care au castigat contractele au fost conditionate de Magda Tepoi sa semneze o serie de contracte de publicitate cu ziarul Lumea Ieseanului. In prezent, Magda Tepoi lucreaza la Bruxelles, ca delegat al Camerei de Comert a Romaniei. 

Comentarii
  • TE DOARE MINTEA! O INFRACTOARE REPREZINTĂ ROMÂNIA LA BRUXELLES, ÎN LOC SĂ STEA ÎN PUȘCĂRIE CA ȘI MENTORUL ȘI COMPLICELE SĂU, VLASOV !!! ÎNTR-ADEVĂR, E FRUMOASĂ PENTRU ȚIGANUL VLASOV .

    • Nu te mai necajii! Aici am ajuns! Astia suntem! Mamaligari prosti! Ne conduc toate gunoaiele care s-au cuibarit in decursul veacurilor in tarisoara noastra! Si ce sa vezi, obtin rezultate spectaculoase in procesul de DISTRUGERE A ROMANIEI!

  • LA PRODUS CU EA .SA SE RECUPEREZE BANII CARE IA FURAT NU SA LUCREZE LA BRUXELLES. MAI BINE LA LUCREAZA LA BORDEL CA TOT CU LITERA B INCEPE.

  • Da barbata-su Tepoi , care are clubul SKIN , pe banii cui are cel mai tare club din iasi unde nu ai loc sa intri de cati se duc doar acolo de ani buni? Cata evaziune e la clubul ala , cati bani aduna seara de seara, si nimeni nu-l intreaba de sanatate de ani buni. A stiut cui sa dea….

Adauga un comentariu