Stiri medicale

Cea mai in varsta persoana din lume a murit la 117 ani

Publicat: 28 iul. 2018
25

Japoneza Chiyo Miyako, cea mai in varsta persoana din lume, potrivit Guinness World Records, a murit pe 22 iulie, la 117 ani, a confirmat, vineri, prefectura din Kanagawa, unde locuia aceasta, potrivit Associated Press.

Miyako, nascuta pe 2 mai 1901, a devenit cea mai in varsta persoana din lume dupa ce detinatoarea anterioara a titlului, Nabi Tajima, din insula Kikai, situata in sudul Japoniei, a murit la varsta de 117 ani, in aprilie, scrie Mediafax.

Familia lui Miyako obisnuia sa ii spuna "zeita" si isi amintesc de aceasta ca fiind vorbareata, rabdatoare si amabila cu cei din jur. ii placea caligrafia, pe care a practicat-o pana de curand, si consuma cu placere sushi si tipar.

Pentru moment, nu se cunoaste identitatea celui care va prelua titlul de cea mai in varsta persoana din lume, spun reprezentantii Guinness. Noul detinator al titlului de cea mai in varsta persoana din Japonia este, in schimb, o femeie de 115 ani, Kane Tanaka, din Fukuoka, insula Kyushu, potrivit autoritatilor locale. Cel mai in varsta barbat din lume este Masazo Nonaka, ce traieste pe insula japoneza Hokkaido si care, miercuri, a implinit 113 ani. 

Studiile realizate până acum indică faptul că longevitatea este condiţionată de doi factori esenţiali: genele şi stilul de viaţă. Durata de viaţă a unui individ este determinată în proporţie de 25% de gene, restul de 75% depinzând exclusiv de comportamentul acestuia şi de mediul în care trăieşte.

Pentru a stabili care este comportamentul care conduce la o viaţă cât mai lungă, cercetătorii au identificat în lume mai multe comunităţi ai căror membri ating în proporţie mai mare vârsta de 100 de ani. De la satele montane din Sardinia, Italia, trecând prin comunitatea de adventişti din Loma Linda, California şi până la japonezii ce trăiesc în insulele Okinawa, oamenii de ştiinţă au identificat câteva caracteristici comune.

Adauga un comentariu