Cancan ultimă oră

Cea mai longevivă prezentatoare meteo: Romica Jurca – vârstă, biografie, copii

Publicat: 14 apr. 2021
Prezentatoarea meteo Romica Jurca cu un termometeu în mână
Romica Jurca prezintă rubrica meteo de aproape 35 de ani

Romica Jurca este, fără îndoială, cea mai longevivă prezentatoare meteo din România. În ciuda vârstei, Romica Jurcă rămâne un adevărat etalon pentru această profesie.

După 35 de ani de muncă în televiziune, Romica Jurca prezintă în continuare rubrica meteo la postul de televiziune România TV.

Romica Jurca are doi copii, ambii activând în mass-media, iar de anul trecut este bunică, după ce Mihai Jurca a devenit tată de gemeni.

Prezentatoarea meteo Romica Jurca

Ce vârstă are Romica Jurca

Romica Jurca, în vârstă de 66 de ani, s-a născut în anul 1955, la Câmpulung, părinţii fiind de loc din satul Cândeşti, comuna Albeştii de Muscel.

Romica Jurca a început să lucreze la Institutul Meteorologic în 1978, iar din decembrie 1986 a început să lucreze ca prezentator meteo la singurul post de televiziune existent la acea vreme în România.

În anul 1997, a încheiat colaborarea cu Televiziunea Română şi a început să lucreze la Antena 1. După 10 ani a revenit la TVR, de unde a fost dată afară cu scandal de Claudiu Lucaci, șeful Departamentului Știri, la finele lui 2014.

Din 2015 și până în prezent, cea mai longevivă prezentatoare meteo a trecut la România TV.

Prezentatoarea meteo Romica Jurca

Ce legătură a avut cu familia Ceaușescu

Romica Jurca a terminat Facultatea de Fizică, unde l-a cunoscut pe Nicu Ceaușescu, fiul lui Nicolae Ceaușescu. Despre acesta, spunea în urmă cu ceva timp că nu era arogant, ba din contră, era sociabil, îi plăcea să se distreze și le cerea colegilor să-i spună bancuri cu părinții lui.

Cu Nicolae Ceaușescu nu a avut nicio legătură. O singură dată aceasta spunând că l-a văzut, în trecere, într-o mașină cre îl ducea la aeroport.

Cu o lună înainte de Revoluție, a fost la un pas să fie amendată după ce Nicolae Ceaușescu s-a supărat că aceasta nu a anunțat că va ninge într-o zi, când acesta avea programată o vizită de lucru.

Când a ajuns acasă, de la serviciu, soțul i-a spus că a fost sunată de trei ori, de la televiziune, pentru a i se reproșa că „a greșit“. Până la urmă a scăpat fără să aibă vreo problemă.

Prezentatoarea meteo Romica Jurca

Cu ce ocupă copiii Romicăi Jurca

Roica Jurca are doi copii, pe Mihai și Simona Jurca. Fără îndoială, cel mai cunoscut este Mihai Jurca, în vârstă de 38 de ani. Acesta este un jurnalist, realizator și prezentator TV și blogger de turism.

Mihai a absolvit Academia de Studii Economice din București, Facultatea de Marketing, în anul 2004, însă a ales să debuteze în presă la Radio București. A trecut apoi la N24, iar din 2005, timp de șase ani, a prezentat rubrica Meteo la Antena 3 și a coordonat departamentul Meteo al televiziunilor Antena 1 și Antena 3. Din 2011, acesta a fost realizator de emisiuni la B1 TV, pentru ca în 2017 să revină la Antena 1

În paralel cu activitatea de televiziune, Mihai Jurca a devenit blogger de turism, blogul său www.mihaijurca.ro fiind unul dintre cele mai apreciate bloguri de profil din România.

Mihai Jurca este căsătorit cu fosta jurnalistă Cristina Toader, din 2017, și de anul trecut este tătic de gemeni.

Simona Jurca

Simona Jurca, în vârstă de 34 ani, lucrează tot în mass-media, prezentând ştirile la Radio Zu de mai bine de 10 ani. Simona este absolventă de ASE, Finanţe, bănci şi burse de valori.

Adauga un comentariu