Stiri Turism

Cea mai lunga croaziera din lume dureaza 124 de zile si ajunge in 28 de tari. Pretul exorbitant pe care il platesc bogatii pentru „calatoria vietii”

Publicat: 28 feb. 2012
9

Daca sunteti adeptii croazierelor pe mare sau daca v-ati planificat, la un moment dat, o calatorie in jurul lumii, aflati ca exista o cursa de-a dreptul fascinanta. Vorbim despre cea mai lunga croaziera din lume, care dureaza 124 de zile (aproape patru luni), costa 12.000 de dolari pe zi, dar ofera tratamente regesti clientilor de la bord.

Compania Six Star Cruises a lansat o croaziera care ajunge la exorbitantul pret de 1,6 milioane de dolari/cuplu, scrie Daily Mail.

„Calatoria vietii”, asa cum a fost ea intitulata de jurnalistii britanici, pleaca din Los Angeles (SUA) si trece prin 28 de tari. Printre zonele in care vaporul acosteaza se numara Polinezia Franceza, Noua ZeelandaMalaezia, insulele Maldive si Mauritius.

Fascinant in aceasta aventura este faptul ca pretul include transportul (inclusiv preluarea clientilor din locuinta personala  cu un elicopter Sikorsky), cazarea intr-una din cabinele de lux ale vasului Silver Whisper (parte a portofoliului de vase de lux detinute de Silversea), mancarea de la bordul vaporului (trei mese pe zi, gustarile dintre mese + bauturi), dar si intrarea gratuita la showurile de la bordul vasului. Totodata, pasagerii se pot relaxa cu sedinte de fitness, aerobic, masaje, inot sau alte activitati de petrecere a timpului liber, in multitudinea de sali de sport prezente pe excentricul vas.

Caviar de 6.300 de dolari/kilogram si ceai extras din plante de acum 1.000 de ani

Printre delicatesele cu care calatorii vasului se infrupta se numara caviarul Beluga, in valoare de 6.300 de dolari/kilogram sau ceaiul Da Hong Pao, extras din plante vechi de 1.000 de ani. Fiind extrem de rare, pretul acestora depaseste 3.000 de dolari/kilogram.

In plus, in timpul zborului catre Los Angeles (punctul de plecare al croazierei), pasagferii servesc cea mai sampanie din lume, Dom Perignon Rosi. De notata este faptul ca zborul spre Statele Unite ale Americii are loc cu un avionBoeing Business Jet, decorat in interior cu lemn de mahon si suflat cu aur.

Pe aeroportul din Los Angeles clientii sunt intampinati de o limuzina Rolls Royce Phantom.

Cabinele de pe vas sunt, de fapt,…apartamente de peste 90 metri patrati

Probabil v-ati intrebat unde vor fi cazati oaspetii de seama de la bordul vasului Silver Whisper. Cabinele de lux ale clientilor, care isi permit sa plateasca 12.000 de dolari pe zi pentru fastuoasa calatorie, constau in doua dormitoare de peste 90 de metri patrati, doua bai ornate cu marmura, o camera de zi, un bar si doua verande.

Credeati ca asta este tot? V-ati inselat. Pachetul include si patru zile de cazare la hotelul de lux Beverly Wilshire Hotel din Los Angeles (SUA), sejur petrecut inainte de croaziera si inca patru zile intr-un apartament de 11.000 de dolari pe noapte din Sunset Island, Miami (SUA).

Va intrebati, probabil, cati clienti a avut pana acum compania Six Star Cruises. Potrivit celor de la Daily Mail, numarul acestora nu a fost dezvaluit.

Adauga un comentariu