Economic Local

Cea mai mare amenda platita de o banca

Publicat: 11 dec. 2012
1

Grupul britanic HSBC a incheiat un acord cu autoritatile americane, in cadrul investigatiei privind deficiente in mecanismele pentru combaterea spalarii de bani, prin care s-a angajat sa plateasca o amenda record de 1,92 miliarde de dolari. Aceasta este cea mai mare amenda platita vreodata de o institutie bancara, informeaza antena3.ro.

Reprezentantii HSBC au recunoscut functionarea necorespunzatoare a mecanismelor interne de control si si-au cerut cerut scuze intr-un comunicat.

„Acceptam responsabilitatea pentru greselile din trecut. Am spus ca ne pare foarte rau pentru acestea. HSBC din prezent este o organizatie complet diferita fata de cea care a facut acele greseli”, a afirmat directorul general al bancii, Stuart Gulliver.

Institutia de credit se asteapta sa ajunga la un acord si cu autoritatea pentru servicii financiare din Marea Britanie.

In ultimii ani, banci din SUA si Europa au incheia acorduri amiabile in valoare de aproximativ 5 miliarde de dolari cu autoritatile americane pentru incetarea unor anchete.

Acordul HSBC vine la o zi dupa ce o alta banca britanica, Standard Chartered, a acceptat sa plateasca autoritatilor americane de reglementare 327 milioane de dolari pentru incalcarea unor sanctiuni.

Adauga un comentariu