Actualitate

Cea mai mare bursă de criptomonede din lume a fost atacată. Hackerii au furat 570 de milioane de dolari

Publicat: 07 oct. 2022
Cea mai mare bursă de criptomonede din lume a fost atacată. Hackerii au furat 570 de milioane de dolari
Cea mai mare bursă de criptomonede din lume a fost atacată. Hackerii au dat o țeapă de 570 de milioane de dolari

Hackerii au furat în jur de 570 de milioane de dolari în jetoane de la Binance, într-o lovitură rară pentru cel mai mare schimb de criptomonede din lume. Binance a estimat inițial vineri că au fost luate jetoane în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari, până la 110 de milioane de dolari, întrerupând funcționarea blockchain-ului afectat pentru aproximativ opt ore.

Cu toate acestea, hackerii a luat aproximativ două milioane din criptomoneda BNB, propriul token digital al Binance, cu o valoare de aproximativ 284 USD fiecare. Hackul a vizat BSC Token Hub, o punte între două sisteme Binance.

Infractorii cibernetici au luat aproape 2 miliarde de dolari în acest an

Datele din industrie au indicat, de asemenea, că furturile din proiecte sunt în creștere în acest an. Infractorii cibernetici au luat aproape 2 miliarde de dolari în acest an până la sfârșitul lunii iulie, aproape dublu față de totalul din primele șapte luni ale anului trecut, potrivit datelor de la Chainalysis. Furturile importante au inclus 600 de milioane de dolari din blockchain-ul din spatele platformei populare de cripto-gaming Axie Infinity. Multe hack-uri au fost urmărite către actori sponsorizați de stat din Coreea de Nord.

Într-o serie de postări pe rețelele sociale, Changpeng Zhao, fondatorul și directorul executiv al Binance, le-a spus utilizatorilor că fondurile lor sunt în siguranță.

„Problema este limitată acum. Fondurile tale sunt în siguranță. Ne cerem scuze pentru inconvenient și vom oferi noi actualizări în consecință. Binance le-a cerut validatorilor rețelei afectate, care asigură sistemul, să-și întrerupă activitatea. Fondurile au fost preluate de la BSC Token Hub, o punte care permite clienților să transfere jetoane legate de un lanț la altul. Hackul a exploatat o slăbiciune care a creat jetoane BNB suplimentare în rețea, potrivit Zhao.

Aproximativ 100 de milioane de dolari de fonduri nu au fost recuperate

Multe dintre cele mai utilizate blockchain-uri din lume, cum ar fi Binance Smart Chain și Ethereum, rulează pe tehnologii separate sau folosesc jetoane diferite. Aceasta înseamnă că investitorii și dezvoltatorii nu își pot muta cu ușurință token-urile într-un alt blockchain pentru a le folosi sau a le tranzacționa în altă parte.

Echipa de securitate a lui Binance și alți operatori de cripto-rețea au înghețat în mod constant activele furate. Până vineri după-amiază, un purtător de cuvânt al Binance a declarat că există aproximativ 100 de milioane de dolari de fonduri nerecuperate.

Binance Smart Chain permite celui mai mare schimb de criptomonede din lume să-și deschidă porțile pentru a permite dezvoltatorilor să creeze aplicații care utilizează contracte inteligente, bazate pe propriul token al Binance.
Adauga un comentariu