News Flash:

Cea mai mare concurenta de la Cuza: 26 pe loc

19 Iulie 2008
2795 Vizualizari | 0 Comentarii
Cea mai mare concurenta de la Cuza 26 pe loc
• In topul preferintelor candidatilor in primul an al studiilor de licenta este Facultatea de Filosofie, catedra de Relatii Internationale si Studii Europene, cu 26,8 candidati pe un loc, adica 402 de dosare pe 15 locuri bugetate • De la Universitatea Tehnica Asachi, Facultatea de Arhitectura Cantacuzino are cele mai multe dosare inregistrate, anume 251 pe 62 de locuri bugetate • Inscrierile se vor incheia duminica, 20 iulie, la ora 17.00, in cazul Universitatii Cuza


Pana vineri, 18 iulie, inclusiv, in cele cinci zile ale sesiunii de admitere la Universitatea Cuza din Iasi s-au inscris 13.019 candidati numai la forma de studii de licenta. La admiterea pentru ciclul de licenta, cel mai mare numar de candidati s-a inregistrat la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEEA) si anume 3.275 pana vineri, inclusiv. Cea mai mare concurenta se inregistreaza la specializarea Relatii Internationale de la Facultatea de Filozofie, unde sunt 26,8 candidati pe un loc bugetat. Fata de anul trecut, numarul studentilor care s-au inscris in acest interval este cu peste 2.000 mai mare. La Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi, incheierea sesiunii de inscriere a candidatilor va avea loc tot pe 20 iulie, dupa care in data de 23 iulie se va sustine testul grila. Cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Medicina, si anume 543 de dosare pana vineri, 18 iulie. Ciudat sau nu, la sectia Audiologie si Protezare Auditiva nu s-a inscris nici un absolvent. La Facultatea de Medicina Dentara au fost depuse 176 de dosare, iar la Facultatea de Farmacie un numar de 331 de dosare. Un numar de 1.070 de locuri sunt in regim nebugetat, iar 605 la buget. Numarul total de dosare depuse pana vineri era de 1.073. Astazi si maine, programul admiterii va fi intre orele 8.30 si 13.30, duminica fiind ultima zi a inscrierilor din aceasta sesiune.

Situatie buna la Agronomie

Un numar de 751 dosare au fost depuse pe cele 465 de locuri in regim bugetat la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Iasi. Perioada inscrierilor la USAMV se va incheia pe data de 23 iulie. La Facultatea de Agricultura, domeniul Ingineria produselor alimentare, specializarea Tehnologia prelucrarii produselor agricole sunt aproape patru candidati pe un loc bugetat si, numeric, pe cele 53 de locuri la buget s-au inscris 236 de candidati.Politehnica ramane in top

La Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi Iasi (UTI), pana vineri la orele amiezii, conform datelor furnizate de catre prof. Alexandru Salceanu, purtatorul de cuvant al UTI, pe cele 2.947 de locuri in regim cu buget s-au inregistrat un numar de 3.400 de dosare. Numarul locurilor in regim de taxa este de 1.930 de locuri. "Dupa cum se poate urmari pe datele centralizate dupa fiecare zi de inscriere, atractia fata de Universitatea Politehnica este in crestere exponentiala. Acest lucru ne bucura. Suntem foarte multumiti", a aratat prof. Alexandru Salceanu. Facultatea de Arhitectura Cantacuzino are cele mai multe dosare inregistrate, anume 251 pe 62 de locuri bugetate. Si Facultatea de Constructii si Instalatii a inregistrat un numar mare de candidati, 683 de dosare fiind depuse pe 499 de locuri alocate regimului bugetat.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014052 (s)